Foto: Anda Krauze

3 uzkodas pirms pamatmaltītes jeb antipasti 0

Grilēti dārzeņi ar marinētiem sīpoliem

Sastāvdaļas

• baklažāns

• cukīni

• paprika

• zaļās un melnās olīvas

• zaļumi (timiāns, rozmarīns, baziliks)

• marinēti sīpoli

• ķiploks

• olīveļļa

• citrona sula

• baltvīna etiķis

• medus

• cukurs, sāls

Pagatavošana

Baklažānu, cukīni un papriku cep cepeškrāsnī, pēc tam sagriež palielos gabalos.

Reklāma
Reklāma
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 13
NATO admirālis atklāj, vai ir pazīmes, ka Krievija tuvākajā laikā plāno iebrukt kādā no NATO valstīm
VIDEO. Kāpēc gurķus tin plēvē? Atbilde tevi pārsteigs
Lasīt citas ziņas

Pievieno marinētos sīpolus, olīvas un pārlej marinādi, kas pagatavota no olīveļļas, baltvīna etiķa, citrona sulas, medus, sāls, cukura, ķiploka, timiāna, rozmarīna un bazilika.

Dārzeņus liek vienādās proporcijās. Samaisa un ļauj aptuveni 20 minūtes ievilkties garšām.

CITI ŠOBRĪD LASA

Uzkodai var pievienot svaigu timiānu, rozmarīnu un baziliku vai arī kaltētu.

Ziedkāpostu smēriņš

Sastāvdaļas

• 1 kg ziedkāpostu

• 100 g sīpolu

• 40 g vārītu turku zirņu

• 3 ķiploka daiviņas

• citrona sula

• olīveļļa

• malti melnie pipari

• sāls

Pagatavošana

Ziedkāpostu novāra sālsūdenī.

Sīpolus sagriež, uzbārsta sāli un piparus un apcep eļļā, līdz kļūst zeltaini.

Ziedkāpostus, turku zirņus, apceptos sīpolus, ķiploku sablendē, pievieno citrona sulu pēc garšas, olīveļļu, garšvielas un vēlreiz sablendē.

Biešu un turku zirņu humoss

Sastāvdaļas

• 400 g vārītu turku zirņu

• 100 g ceptu galda biešu

• 1 ķiploka daiviņa

• 2 ēdamkarotes citrona sulas

• 10 g sezama eļļas

• 1 tējkarote cukura

• sāls

• malti melnie pipari

Pagatavošana

Bietes nomazgā, ierīvē ar sāli un eļļu, ietin folijā un pusotras stundas cep
cepeškrāsnī 170 °C (ceptas tās saglabā sulīgumu un struktūru).

Tad bietes nomizo un sablendē kopā ar turku zirņiem, ķiploku, garšvielām un sezama eļļu.

Krāsnī ceptu biešu vietā var izmantot vārītas bietes.

Receptes piedāvā kafejnīcas Buberts šefpavāre Iveta Lamberte.