Foto – Marta Purmale

Žurnāla 36,6°C komanda izmēģina kērlingu! 0

Zināšanai un iedvesmai par kērlingu:

1. Kērlings ir sporta veids, kam nav vecuma un dzimuma ierobežojumu – der kā divpadsmitgadīgiem pusaudžiem, tā kungiem un dāmām pāri astoņdesmit; tas, ka cilvēks vairs fi ziski nevar slīdēt eleganti kā gulbītis, spēles prieku nemazina. Latvijā ir divas komandas, kurās kērlingu spēlē cilvēki ratiņkrēslos.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus 21
Kāpēc apklusis Krievijas tirāns? Pēc prezidenta vēlēšanām pazudis Putins
Lasīt citas ziņas

2. Sporta veids, kas prasa domājošu un pietiekami inteliģentu dalībnieku ar pārliecību par saviem spēkiem. Nevis skriet un mest, bet saprast, kāpēc katra kustība vajadzīga un kādas sekas tā var izraisīt.

CITI ŠOBRĪD LASA

3. Kērlings gan attīsta līdzsvara un koordinācijas sistēmu, gan liek saglabāt psiholoģisko noturību, jo stresa situācijās pašam nākas sevi kontrolēt, disciplinēt un nomierināties. To nevar spēlēt ar karstu galvu, un psihopātam tas noteikti nederētu. Spēle var ilgt līdz pat trim stundām, un, lai varētu koncentrēties uz metienu, arī desmitajā endā prātam jābūt tikpat asam un brīvam kā pirmajā.

4. Kērlings liek spēlētājam atrast robežu starp fi zisko un psiholoģisko sagatavotību, jo slodze tiek gan kājām, vēdera presei, rokām, gan smadzenēm.

5. Sporta veids, kas stiprina prasmi sastrādāties komandā, jo labam rezultātam svarīgākā ir dalībnieku psiholoģiskā saderība. Tāpēc lielākajā daļā valstu, veidojot kērlinga izlasi,
nevis saliek kopā spēcīgākos spēlētājus, bet zaļā gaisma tiek dota visai uzvarētājkomandai.

Par to, kā žurnāla 36,6°C komandai gāja, mācoties kērlinga spēli, lasiet jaunajā – jubilejas – numurā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.