GRĀMATA. Grāmatā “Latvijas dievnami” tās autore Vivanta Volkova apkopojusi informāciju par sakrālajām bagātībām, kas ieraugāmas Rīgā, Latvijas pilsētās un laukos, tostarp arī nesen atjaunotajos un jaunuzceltajos dievnamos. Izdevumā stāstīts par neparastām vēstures liecībām, kas uzrunā katru ienācēju dievnamā, arī tādu, kurš neorientējas kultūrvēstures terminos, bet labprāt vēlas uzzināt ko vairāk par dievnama un to saistīto ļaužu pagātni un tagadni. Grāmatu klajā laidusi izdevniecība “Lauku Avīze”. 

GRĀMATA. Grāmatā “Latvijas dievnami” tās autore Vivanta Volkova apkopojusi informāciju par sakrālajām bagātībām, kas ieraugāmas Rīgā, Latvijas pilsētās un laukos, tostarp arī nesen atjaunotajos un jaunuzceltajos dievnamos. Izdevumā stāstīts par neparastām vēstures liecībām, kas uzrunā katru ienācēju dievnamā, arī tādu, kurš neorientējas kultūrvēstures terminos, bet labprāt vēlas uzzināt ko vairāk par dievnama un to saistīto ļaužu pagātni un tagadni. Grāmatu klajā laidusi izdevniecība “Lauku Avīze”. 

GRĀMATA. Grāmatā “Latvijas dievnami” tās autore Vivanta Volkova apkopojusi informāciju par sakrālajām bagātībām, kas ieraugāmas Rīgā, Latvijas pilsētās un laukos, tostarp arī nesen atjaunotajos un jaunuzceltajos dievnamos. Izdevumā stāstīts par neparastām vēstures liecībām, kas uzrunā katru ienācēju dievnamā, arī tādu, kurš neorientējas kultūrvēstures terminos, bet labprāt vēlas uzzināt ko vairāk par dievnama un to saistīto […]

7 labas lietas iesaka žurnāliste Daiga Čirkste 0

GRĀMATA

Grāmatā “Latvijas dievnami” tās autore Vivanta Volkova apkopojusi informāciju par sakrālajām bagātībām, kas ieraugāmas Rīgā, Latvijas pilsētās un laukos, tostarp arī nesen atjaunotajos un jaunuzceltajos dievnamos. Izdevumā stāstīts par neparastām vēstures liecībām, kas uzrunā katru ienācēju dievnamā, arī tādu, kurš neorientējas kultūrvēstures terminos, bet labprāt vēlas uzzināt ko vairāk par dievnama un to saistīto ļaužu pagātni un tagadni. Grāmatu klajā laidusi izdevniecība “Lauku Avīze”.

Reklāma
Reklāma
VIDEO. Kāpēc gurķus tin plēvē? Atbilde tevi pārsteigs
NATO admirālis atklāj, vai ir pazīmes, ka Krievija tuvākajā laikā plāno iebrukt kādā no NATO valstīm
Krimināls
VIDEO. “Bēdz prom!” Kārsavā iereibusi kompānija bēg no policijas un smejas par vadītāja nonākšanu policijas rokās 55
Lasīt citas ziņas

FILMA


Noteikti vērts atlicināt laiciņu, lai noskatītos gastronomiskām smaržām apvīto filmu “Simt soļu ceļojums”, kas balstīta uz tāda paša nosaukuma starptautiski atzītas grāmatas motīviem. Filmā stāstīts par kādu indiešu ģimeni, kas spiesta pamest dzimteni un pārceļas uz dzīvi mazā Francijas ciematiņā. Tur viņi atver indiešu restorānu. Taču ielas pretējā pusē atrodas visā Francijā izslavēts restorāns un tajā saimnieko Malorī kundze. Abu restorānu starpā izceļas sacensība līdz brīdim, kad Malorī kundzi savaldzina indiešu virtuves un dzīves garša. Galvenajās lomās – Helena Mirena, Šarlote Lebona, Manišs Dajāls. Režisors Lase Halstrēms. Filma skatāma kinoteātrī “Citadele”.

IZSTĀDE


CITI ŠOBRĪD LASA

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā priecē krāšņa starptautiska tekstilmākslas izstāde “Artapestry 3”, vēršot uzmanību uz gobelēna tehnikā austiem mākslas darbiem un atgādinot, ka gobelēna audumiem ir sena, tradīcijām bagāta vēsture mākslā un amatniecībā. Plašajā tekstilmākslas ekspozīcijā ir pārstāvēti mākslinieki no Beļģijas, Čehijas, Vācijas, Holandes, Itālijas, Francijas, Lielbritānijas un vēl citām valstīm. Lielo konkurenci ir izturējusi arī Latvijas tekstilmāksliniece Iveta Vecenāne, kura izstādē piedalās ar gobelēnu “Trauks”. Izstāde aplūkojama līdz 7. septembrim.

SARĪKOJUMS


23. augustā ir vēsturiskā notikuma – Baltijas ceļa – divdesmit piektā gadadiena. Tam par godu norisinās vairāki pasākumi. Viens no tiem – koncerts, kas 23. augustā plkst. 21 skanēs pie Brīvības pieminekļa. Tajā piedalīsies Liepājas simfoniskais orķestris, Valsts akadēmiskais koris “Latvija” Māra Sirmā, Paula Megi (Igaunija) un Modesta Pitrena (Lietuva) vadībā. Triju Baltijas valstu mūziķi, kā arī grupa “Remix” atskaņos Baltijas ceļa notikumu laikā sabiedrību vienojošās melodijas.

JAUNUMS


Par godu rūpnīcas 150 gadu jubilejai SIA “Ilgezzem” sācis ražot veselības dzērienu ar upeņu sulu. Dzēriena sastāvā ietilpst divdesmit procenti svaigi spiestas upeņu sulas. Šis veldzējošais, veselīgais dzēriens ātri izpelnījies pircēju labvēlību.

GARDI!


Sātīgās kārtainās kūkas pagatavošanai nepieciešami divi 500 g iepakojumi kārtainās bezrauga mīklas. To plāni izrullē. Šim gabalam būtu jāsanāk tik lielam, lai aizņemtu visu cepamo plāti. Liek cepeškrāsnī un cep 20 minūtes. Šādi pa vienai izcep visas četras mīklas plāksnes. Atdzesē un ķeras pie pildīšanas. Kūkai pirmajā kārtā liek šķēlītēs sagrieztus, saceptus šampinjonus, sajauktus ar majonēzi un pāri pārkaisa lociņus. Otrā kārtā – sarīvētas krabju nūjiņas un sarīvēts siers, sajaukts ar majonēzi un pārkaisītiem lociņiem. Trešajā kārtā – sasmalcināta kūpinātā vistiņa, arī sajaukta ar majonēzi un lociņiem. Visu noslēdz ar ceturto plāksni, to viegli piepresējot. Tad blenderī sakuļ kausēto sieru ar majonēzi. Ar iegūto krēmu noziež kūkai maliņas un virsu. Visu pārklāj ar pārtikas plēvīti tā, lai netiek klāt gaiss, un liek ledusskapī vismaz uz 12 stundām. Pēc tam virsū veido garnējumu, piemēram, uzrīvē kārtiņu svaigu gurķu, virs tiem – rīvētas vārītas olas. Šīs garšīgās kūkas recepti aizņēmos no saimnieces Inas Frīdbergas.

Reklāma
Reklāma

DZĪVES GUDRĪBA


“Neveiksme ir daļa no dzīves ēdienkartes.”

Rozalinda Rasela