Foto – Anda Krauze

Jānis Vinters: taisu muzeju saviem Dakāras močiem! 1

Slavenā motosportista, Dakāras rallija dalībnieka Jāņa Vintera zemnieku saimniecība “Līgo” ir viena no lielākajām un modernākajām Zemgalē. Pie Jāņa un viņa sievas Signijas ciemojamies neilgi pirms saulgriežu laika.

Reklāma
Reklāma
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 154
Lasīt citas ziņas

— Jā, saimniecība ir liela, bet žēl, ka daudzas labās idejas valdība tagad nopulgo. Izrādās, mēs, biogāzes ražotāji, esam pārsubsidēti. Ekonomikas ministrs mēģina samazināt atbalstu tik tālu, ka būs jārēķina, vai biogāzes stacija vispār atmaksājas. Man nav pieņemams arī valdības stils. Nav sadarbības. Ir noteikumi, lēmumi, kas man jāpilda. Neviens nepajautā – sak, esat par daudz saņēmuši, varbūt vajag kaut ko mainīt. Mēs jau neesam pretim, ka kaut ko maina, bet nevar pieņemt likumus ar atpakaļejošu datumu.

Protams, runājam arī par motosportu — sapņos un nomodā
Jānis atzīst: Dakāras rallijs ir īpašs pasākums, īpašs izaicinājums. Jābūt ne tikai ļoti izcilam braucējam, bet arī ar ļoti asu prātu, lai regulāri noturētos priekšgalā. Tie, kas to var, ir izcili cilvēki ar ļoti īpašām spējām.
Jānis Vinters:
— Nākamgad, iespējams, uztaisīsim nelielu muzeju ar močiem no Dakāras. Speciāli būvējam telpu savai vēsturei. Esmu saglabājis motociklu, ar kuru dabūju 6. vietu. Mūsu saimniecību bieži apmeklē viesi. Kad saimniecībai pa vidu izlieku savu Dakāras rallija moci, lauksaimniecība nevienu vairs neinteresē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Plašu sarunu ar Jāni Vinteru – arī par TV šovu “nospiedumiem” dzīvē, iepazīšanos ar sievu Signiju un to, cik svarīgs ir ģimenes atbalsts, lasiet žurnāla “Mājas Viesis” 22. jūnija numurā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.