Anastasija Grigorjeva
Anastasija Grigorjeva
Foto: Juris Kalniņš

Cīkstone Grigorjeva pēdējās sekundēs izcīna pasaules bronzu 0

Latvijas brīvā stila cīkstone Anastasija Grigorjeva ceturtdien izcīnīja bronzas medaļu Parīzē notiekošā pasaules čempionāta sacensībās svara kategorijā līdz 60 kilogramiem.
Grigorjeva bronzas finālā ar 3:2 pārspēja vācieti Luīzu Nīmišu.

Reklāma
Reklāma
TV24
Šoreiz “šefs” ir pielaidis kolosālu kļūdu. Vai Krievijas elite patiesībā gaida Putina nāvi? 41
RAKSTA REDAKTORS
“Šorīt viņi tur stāvēja vairāk nekā pusstundu, diskusijas bija skaļos toņos” – jautājam instruktoram, kuram no šoferiem šādā situācijā ir priekšroka 3
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
Lasīt citas ziņas

Duelis iesākās pasīvi, bet raunda vidū pretiniece tika pie diviem punktiem. Otrā raunda sākumā vāciete dabūja pusminūtes pasivitātes sodu, kura laikā viņai bija jāgūst punkti, bet Nīmišai tas neizdevās, līdz ar to Grigorjeva panāca 1:2. Tuvojoties dueļa beigām, Grigorjeva centās tikt pie uzbrukumam izdevīgām pozīcijām, kas izdevās cīņas pēdējās sekundēs, daugavpilietei izraujot uzvaru ar 3:2.

Latvijas cīkstone ir četrkārtēja Eiropas čempione, tāpat viņas kolekcijā ir divas Vecā kontinenta sudraba un viena bronzas medaļa.
Arī 2014.gadā Grigorjeva pasaules čempionātā izcīnīja bronzu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Grigorjeva vispirms kvalifikācijas cīņā ar 2:0 pieveica Tetjanu Omeļčenko no Azerbaidžānas, sasniedzot astotdaļfinālu. Tikmēr par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Grigorjeva ar 9:6 uzvarēja Puertoriko cīkstoni Nesu Mariju Rodrigesu Tirado. Savukārt ceturtdaļfināla duelī Grigorjeva ļoti pārliecinoši ar 10:0 uzvarēja Ti Mai Ngujenu no Vjetnamas, pretiniecei cīņas laikā nedodot nekādu izredžu uz panākumu. Šis mačs ilga tikai vienu minūti un 49 sekundes.
Līdz ar to Grigorjeva nodrošināja vietu pasaules čempionāta pusfinālā, kur līdzvērtīgā cīņā ar 3:6 piekāpās pasaules vicečempionei Elisonei Reganai no ASV.