Foto: AFP/Scanpix/LETA

Apšaudē Teksasas baznīcā nogalināti 26 cilvēki, arī bērni 3

Apšaudē baptistu baznīcā ASV Teksasas štatā svētdien nogalināti 26 un ievainoti apmēram 20 cilvēki, paziņojis Teksasas gubernators Gregs Abots.

Reklāma
Reklāma
Krimināls
VIDEO. “Bēdz prom!” Kārsavā iereibusi kompānija bēg no policijas un smejas par vadītāja nonākšanu policijas rokās 43
Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
TV24
“Viņi ir gatavi uz visādām neģēlībām.” Kas mudinātu Putinu pieņemt lēmumu uzbrukt NATO?
Lasīt citas ziņas

Upuri ir vecumā no pieciem līdz 72 gadiem.

Gubernators sacīja, ka tas ir lielākais bojāgājušo skaits apšaudē štata vēsturē.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Tā ir apšaude ar vislielāko upuru skaitu mūsu štata vēsturē. Tik daudz ģimeņu zaudējušas savus piederīgos. Tēvus, mātes, dēlus un draudzenes,” žurnālistiem teica Abots.

“Protams, ka traģēdiju vēl briesmīgāku padara tas, ka tā notika baznīcā,” piebilda gubernators.

Apšaude notikusi Sāderlendspringsā, 50 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Sanantonio, Pirmajā baptistu baznīcā. Šāvējs, kurš bijis bruņots ar pusautomātisko triecienšauteni un kuram mugurā bijusi pretložu veste, ienācis dievnamā īsi pirms dienas vidus un atklājis uguni.

Apšaude turpinājusies, līdz baznīcā ieradies kāds ar šauteni bruņots vietējais iedzīvotājs. Viņš stājies pretī uzbrucējam, kurš nometis ieroci un aizbēdzis savā automašīnā, bet vietējais iedzīvotājs dzinies viņam pakaļ, žurnālistiem pastāstīja Teksasas Sabiedrības drošības departamenta direktors Frīmens Mārtins. Uzbrucējs atrasts nošauts savā automašīnā, bet pagaidām nav skaidrs, vai viņu nošāvis vietējais iedzīvotājs, kurš dzinies viņam pakaļ, vai policija.

Par uzbrucēja identitāti varasiestādes oficiāli nav paziņojušas, taču plašsaziņas līdzekļi vēsta, ka šāvējs bijis 26 gadus vecais Devins Patriks Kelijs. Viņš dienējis gaisa spēkos, taču no dienesta ar negodu atvaļināts. Nav ziņu par uzbrucēja motīviem, ne arī par to, ka viņš būtu bijis saistīts ar kādu teroristu grupējumu.