Publicitātes foto

Ādažos būvēs Baltijas valstīs un Skandināvijā lielāko cepumu un vafeļu ražotni 2

“Latvijas Avīze”, AS “Latvijas Mediji”

Pagājušajā nedēļā ar vairākiem plāniem nāca klajā “Orkla Latvija”. Vai nu sagadīšanās vai ne, bet visi šie plāni saistīti ar Ādažiem.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 156
Kokteilis
Magnētiskās vētras 2024. gada aprīļa beigām – visbīstamākās dienas
Lasīt citas ziņas

Vispirms tika paziņots, ka par jaunās “Orkla Biscuit Production” cepumu un vafeļu ražotnes būvnieku izvēlēta būvkompānija “Merks”. Līgums, kura kopsumma ir teju 32 miljoni eiro, paredz jaunas cepumu un vafeļu ražotnes būvniecību Ādažos.

Sagatavošanās darbi būvniecībai tiks uzsākti šī gada oktobrī. Sakarā ar to cepumu un vafeļu ražošana no Kungelvas (Zviedrijā) un Rīgas (Artilērijas ielā) tiks pārcelta uz jauno ražotni, tas pakāpeniski notiks līdz 2023. gadam.

CITI ŠOBRĪD LASA

Jaunā ražotne specializēsies tikai cepumu un vafeļu ražošanā un būs lielākā šāda veida ražotne Baltijas valstīs un Skandināvijā.

Papildus būvniecībai līdzekļi vēl tiks ieguldīti jaunās iekārtās un ražošanas līnijās, kopumā veidojot pēdējos gados lielākās investīcijas Latvijas pārtikas ražošanas nozarē.

Paredzēts, ka rūpnīca nodarbinās 250 cilvēkus. Plānots ka 75% “Orkla Biscuit Production” ražotnē izgatavoto produktu tiks eksportēti. Iecerēts, ka ražotne sāks darbu 2023. gadā.

Turpat Ādažos atrodas arī “Orkla Latvija” piederošā zīmola “Laima” jaunā rūpnīca, tādējādi no septiņām “Orkla” ražotnēm Latvijā trīs atradīsies Ādažos.

Nedēļas otrajā pusē pienāca otra ziņa no “Orkla Latvija”, šoreiz par to, ka uzņēmums plānojis ieguldīt 620 tūkstošus eiro “Ādažu čipsu” ražotnē, uzstādot ekstrūderu ražošanas iekārtu kraukšķu ražošanai.

Šī modernizācija ļaušot dubultot ražošanas jaudu, paaugstināt uzņēmuma efektivitāti, kā arī attīstīt jaunus un inovatīvus produktus.

Tā, piemēram, būšot iespējams nākotnē piedāvāt jaunumus “Ādažu čipsu” produkcijas cienītājiem ne tikai ar jaunām garšām un nebijušas formas kraukšķiem, bet arī ar veselīgākām sāļo uzkodu alternatīvām.

Ar jauno iekārtu tiekot ražoti tādi “Ādažu čipsu” kraukšķi kā kukurūzas bumbas ar načo siera garšu, kukurūzas bumbas ar krējuma un sīpolu garšu, kukurūzas bumbas ar kečupa garšu, kā arī jaunums – “Ādažu čipsu” kukurūzas bumbas ar picas garšu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.