Foto – Aija Geida

Apgrieztā karamelizētu ābolu kūka 0

Sastāvdaļas
• 6 āboli
• 200 g cukura
• 50 ml ābolu sulas
• 85 g sviesta
• 1,5 ēdamkarotes vaniļas cukura
• 500 g saldētas kārtainās mīklas
• Šķipsniņa sāls

Reklāma
Reklāma
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Lasīt citas ziņas

Ābolus nomizo, pārgriež uz pusēm un izņem serdes. Kārtaino mīklu izņem no saldētavas, lai tā kļūst nedaudz mīksta. Pannā, kuru pēc tam liks cepeškrāsnī, ielej ābolu sulu, pieber cukuru un, nepārtraukti maisot, vāra 6–8 minūtes, līdz iegūst zeltainu, vidēji biezu sīrupu. Pievieno sviestu, pieber vaniļas cukuru un sāli. Samaisa. Pannā liek ābolu pusītes ar miziņas pusi uz augšu un karamelizē, līdz tās mīkstas un cukurainas. Pārklāj ābolus ar kārtaino mīklu un cep cepeškrāsnī + 200 °C 20–25 minūtes (ja mīkla biezāka, kūka jācep ilgāk).

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.