Diskusija “Kāpēc svarīgi izvēlēties kvalitatīvus vietējos pārtikas produktus?”
Diskusija “Kāpēc svarīgi izvēlēties kvalitatīvus vietējos pārtikas produktus?”
Publicitātes foto

Aptauja: 89% iedzīvotāju ir svarīgi, lai bērni skolās un bērnudārzos ēd kvalitatīvus vietējos produktus 3

89% iedzīvotāju ir svarīgi, lai bērni skolās un bērnudārzos tiktu ēdināti ar kvalitatīviem vietējiem pārtikas produktiem, liecina Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) veiktā sabiedriskās domas aptauja. Jo mazāki bērni ir ģimenē vai zemāki vecāku ienākumi, jo šim aspektam tiek piešķirta lielāka nozīme.

Reklāma
Reklāma
TV24
Šoreiz “šefs” ir pielaidis kolosālu kļūdu. Vai Krievijas elite patiesībā gaida Putina nāvi? 41
RAKSTA REDAKTORS
“Šorīt viņi tur stāvēja vairāk nekā pusstundu, diskusijas bija skaļos toņos” – jautājam instruktoram, kuram no šoferiem šādā situācijā ir priekšroka 3
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
Lasīt citas ziņas

Vēl vairāk – 93% iedzīvotāju (+3% punkti kopš aizvadītā gada) pauž pārliecību, ka izglītības iestāžu pārtikas iepirkumos priekšroka būtu dodama Latvijā ražotiem produktiem, kuru kvalitāti un drošumu apliecina Zaļās un Bordo karotītes kvalitātes zīmes.

Aptaujas rezultāti
CITI ŠOBRĪD LASA

Tāpat iedzīvotājiem aizvien biežāk rūp (+8% punkti pēdējā gada laikā), lai bērni izglītības iestādēs netiktu baroti ar pārtikas produktiem, kas ievesti no ārvalstīm un kuru kvalitāti un drošumu neapliecina kvalitātes zīmes. Kopumā prakse bērnu ēdināšanā izmantot no ārvalstīm ievestus neskaidras kvalitātes produktus satrauktu 68% iedzīvotāju.

“Ņemot vērā, ka ārvalstu ražotāji nereti izvēlas savu produkciju dēvēt latviskos nosaukumos, maskējot produkta izcelsmes valsti, Latvijas ražotāji novērtētu, ja patērētāji rūpīgāk pētītu iepakojumus, meklētu karotītes un lielāku uzmanību pievērstu izcelsmes vietas noskaidrošanai,” aicina Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas vadītāja Ināra Šure.

“Zaļās un Bordo karotītes kvalitātes zīmes ir ceļvedis steidzīgiem pircējiem, kā atrast paaugstinātas kvalitātes vietējās izcelsmes produktus. Karotīšu produktiem ir noteikti stingri sāls un cukura ierobežojumi, un šiem produktiem izvirzītās kvalitātes prasības pārsniedz gan Latvijas, gan Eiropas Savienības normatīvu prasības pārtikai. Ja nav laika iedziļināties, detalizēti pētot produktu sastāvu, tad uz iepakojuma ir jāmeklē kāda no abām karotītēm,” uzsver LPUF vadītāja.

Aptaujas rezultāti

Aptauja veikta sadarbībā ar Snapshots 2020. gada septembrī, aptaujājot 768 respondentus.