Publicitātes foto

Ar karamelizētiem sīpoliem un kausētu sieru pildīta saldskābmaize 0

Recepšu autore: Linda Tellgrēna, bloga Lindas Virtuve autore

Reklāma
Reklāma
TV24
Šoreiz “šefs” ir pielaidis kolosālu kļūdu. Vai Krievijas elite patiesībā gaida Putina nāvi? 41
RAKSTA REDAKTORS
“Šorīt viņi tur stāvēja vairāk nekā pusstundu, diskusijas bija skaļos toņos” – jautājam instruktoram, kuram no šoferiem šādā situācijā ir priekšroka 3
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
Lasīt citas ziņas

Saldskābmaize kopā ar īpaši sagatavotiem sīpoliem ir ārkārtīgi garda delikatese sev un viesiem. Tā iederēsies kā uzkoda pirms maltītes vai kā sātīgs pavadonis putojoša alus glāzei. Izkusušais siers ir neatņemama ēdiena sastāvdaļa – lai arī Trikata Ementāles Light sieram ir samazināts tauku saturs, tas kūst un garšo tikpat labi kā treknākie līdzinieki.

Gatavošana
1. Nomizo sīpolus, pārgriez gareniski uz pusēm un tad sagriez plānās un pēc iespējas vienāda biezuma ripiņās.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Uzkarsē pannu un uz vidējas uguns lej uz pannas eļļu. Pievieno sīpolus un kārtīgi samaisi – tā, lai tie būtu pārklāti ar eļļu. Cep 5 minūtes, līdz sīpoli sāk ‘svīst’ un kļūt caurspīdīgi. Pievieno balzametiķi, cukuru, sāli un svaigo timiānu. Uz lēnas uguns sīpolus cep 15 minūtes, pa laikam apmaisot.

3. Ja vēlies maizes šķēles skaisti zeltainas, apcep tās pannā uz vidējas uguns no abām pusēm gī sviestā. Šo soli vari arī izlaist.

4. Divas maizes šķēles novieto vienu otrai blakus. Uz tām vienmērīgā kārtā liec karamelizētos sīpolus, tiem virsū – siera šķēles (tās var būt nedaudz pāri maizes riku malām). Noslēdz visu ar atlikušajām divām maizes šķēlēm. Maizīti liec uz cepampannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un cep cepeškrāsnī (ja iespējams – grila režīmā), līdz siers izkusis (aptuveni 8-10 minūtes). Izņem no krāsns, pārgriez vidū uz pusēm un pasniedz siltas.

Publicitātes foto