Foto: FreePik

Aromātiskie citronu cepumi ar pūdercukuru: tie kļūst par ģimenes iecienītāko našķi 0

Par šiem cepumiem mēdz teikt, ka tiem ir tikai viens trūkums – tie pārāk ātri pazūd no šķīvjiem. Ārkārtīgi gardi un aromātiski cepumiņi, turklāt, to sastāvdaļas, kā arī pagatavošana ir ļoti vienkārša. Izdosies pat iesācējiem!

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas:

Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
TV24
“Viņi ir gatavi uz visādām neģēlībām.” Kas mudinātu Putinu pieņemt lēmumu uzbrukt NATO?
Veselam
Neviens to pat nenojauta – pasaulē populāros kosmētikas produktos vēzi izraisošas ķīmiskas vielas 800 reižu pārsniedz normu 33
Lasīt citas ziņas
  • 130 grami sviesta istabas temperatūrā
  • 180 grami cukura
  • 1 ola (paliela vai 2 mazas)
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakts
  • 1 tējkarote citrona miziņas
  • 1 tējkarote citrona sulas
  • 300 grami milti (var būt vairāk vai mazāk, atkarīgs no mīklas konsistences)
  • 2/3 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1/4 tējkarotes sodas
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 3 ēdamkarotes pūdercukura

Pagatavošana:

Sviestu sakuļ kopā ar cukuru līdz krēmīgai konsistencei. Pievieno vaniļas ekstraktu, iepriekš sarīvēto citrona miziņu, izspiesto citrona sulu un olu – kārtīgi visu samaisa. Pievieno sodu, cepamo pulveri, sāli, miltus un jauc mīklu. Atgādinājums! Milti var būt vairāk vai mazāk – viss atkarīgs no tā, kādā konsistencē veidojas mīkla!

CITI ŠOBRĪD LASA

Formē no iegūtās mīklas masas bumbiņas apmēram valriekstu izmērā. Katru bumbiņu izrullē pūdercukurā. Taču var veidot arī citas formas cepumiņus – jāņem gan vērā, ka tad var mainīties cepšanas ilgums!

Liek cepeškrāsns pannā uz izklāta folija vai cepamā papīra 6-7 centimetru attālumā vienu no otra. Liek cepeškrāsnī un cep 200 grādos, kamēr maliņas kļūst zeltaini brūnas – vidēji 10 līdz 13 minūtes.

Labu apetīti!

Sagatavots pēc ārzemju preses materiāliem.