Atbaidoši gardie raganu pirkstiņi – cepumiņi Helovīna svinētājiem 0

Zanda Birze, žurnāla “Praktiskais Latvietis” maketētāja: “Helovīnus kā svētkus neatzīstu, bet, ja meitenes sadomā rīkot raganu ballīti, tā jau ir pavisam cita lieta! Tad top arī atbilstošs cienasts. Šoreiz Raganu pirkstiņi. Rezultāts bija tik iespaidīgs, ka dažas raganiņas baidījās tiem pat pieskarties. Arī man, tos gatavojot, brīžiem kļuva visai neomulīgi.

Reklāma
Reklāma
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 154
Lasīt citas ziņas

Cepumiem vajag 225 g mīksta sviesta, 125 g pūdercukura, 1 olu, 1 tējkaroti mandeļu ekstrakta, 1 tējkaroti vaniļas ekstrakta, 6 pilienus pārtikas krāsas, 1 tējkaroti sāls, 350 g miltu, 200 g mandeļu, ievārījumu (piemēram, aveņu).

Bļodā ar mikseri sakuļ sviestu, olu, pūdercukuru, mandeļu un vaniļas ekstraktu, pārtikas krāsu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Samaisa miltus ar sāli un pakāpeniski pievieno sakultajai masai, līdz izveidojas stingra sviesta mīkla. Saveļ mīklas bumbu, ietin pārtikas plēvē un liek uz 20–30 minūtēm ledusskapī.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz +180 °C. No mīklas veido 8–10 cm garus pirkstiņus, kauliņu vietās ievelk strīpiņas, bet galā iespiež mandeli. Kārto pannā uz cepamā papīra un cep 20-25 minūtes. Mandeles pēc cepšanas negribēs turēties savās vietās, tāpēc tās pielīmē ar ievārījumu. Atbaidoši gardi!”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.