Foto: PANTHERMEDIA/ SCANPIX/ LETA

Ātrais kartupeļu sacepums cepeškrāsnī: ideālas pusdienas visai ģimenei 2

Kartupeļu sacepumu veidi ir ļoti dažādi – sākot no ļoti klasiskām, nacionālo ēdienu virtuvēm un beidzot ar visdažādākajām variācijām. Bet kam gan tie negaršo? Piedāvājam “ātro” sacepuma versiju – rīvēti kartupeļi, malta gaļa un krējums. Mmmm, mēli var norīt!

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas:

“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
Atradusies pirms 13 gadiem pazudusi meitene, kura savulaik neatgriezās mājās no skolas 15
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus 27
Lasīt citas ziņas
  • 1,2 kg kartupeļu
  • 2 vidēji lieli sīpoli
  • 800 grami maltas gaļas (jauktā)
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 tējkarote ķimenes
  • 1 gab. ola
  • 1 ēdamkarote miltu
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • Eļļa cepšanai
  • Mazliet sviesta (saldēta)
  • Zaļumi (pētersīļi, loki, dilles) dekorēšanai

Pagatavošana:

Kartupeļus nomizo un sarīvē uz rupjās rīves. Vienu sīpolu sagriež un pēc tam sablenderē viendabīgā masā, var pievienot arī tos kartupeļu gabaliņus, ko neizdevās sarīvēt uz rīves.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sablenderētos sīpolus un sarīvētos kartupeļus sajauc traukā kopā un kārtīgi samaisa. Masu ievieto lielā sietā un ļauj notecēt liekajam šķidrumam.

Pēc tam pārliek visu lielā bļodā, pievieno olu, miltus, sāli un piparus, samaisa.

Otru sīpolu sagriež. Tikmēr uz pannas uzkarsē eļļu un liek cepties malto gaļu kopā ar sīpolu. Cep 3-4 minūtes uz liela karstuma. Pievieno ķimenes, sāli, piparus. Svarīgi, lai maltā gaļa izceptos viendabīgā masā, tāpēc jācenšas ar lāpstiņu izretināt gaļu, lai nebūtu kunkuļu. Pēc tam karstumu nedaudz samazina un turpina cept gaļu ar sīpoliem līdz brīdim, kamēr gaļa zaudē rozā nokrāsu. Noņem pannu no uguns.

Cepamajā traukā (vai pannā) ieklāj vai nu folliju vai cepampapīru, lai vieglāk atdalīt masu. Un kārto uz tās plānā kārtiņā kartupeļu un sīpolu masu. Virsū uz tās – izcepto gaļu. Tad virspusē – atkal kartupeļu masu. Virspusē uzliek plānās šķēlītēs sagrieztas sviesta plāksnītes.

Liek cepeškrāsnī cepties, kas pirms tam uzkarsēta līdz 190 grādiem, cep vidēji 30 līdz 35 minūtes, kad virsējā kartupeļu kārtiņa kļūst zeltaina.

Ņem ārā no cepeškrāsns un ļauj “atpūsties” istabas temperatūrā apmēram 10 minūtes. Pasniedz ar krējumu un zaļumiem!

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.