Foto: Zefirchik06/Shutterstock

Baklažānu mērce – garšos ar vārītiem makaroniem, rīsiem vai kartupeļiem 0

Sastāvdaļas
• 1 baklažāns
• 1 cukīni
• 3 tomāti
• 3 glāzes tomātu mērces
• raudene
• baziliks
• ķiploks
• cukurs
• sāls
• eļļa cepšanai

Reklāma
Reklāma
Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
TV24
“Viņi ir gatavi uz visādām neģēlībām.” Kas mudinātu Putinu pieņemt lēmumu uzbrukt NATO?
Veselam
Neviens to pat nenojauta – pasaulē populāros kosmētikas produktos vēzi izraisošas ķīmiskas vielas 800 reižu pārsniedz normu 33
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Baklažānu sagriež kubiņos, uzbārsta sāli un atstāj uz 10–15 minūtēm, lai atsulojas. Tas jādara, lai baklažāns nebūtu sūrs un cepot neuzsūktu daudz eļļas. Arī cukīni un tomātus sagriež kubiņos. Pannā karstā eļļā liek baklažānus un cep, līdz kļūst caurspīdīgi un ir pusmīksti. Tad pievieno cukīni un cep aptuveni 3 minūtes. Pieliek tomātu mērci, ķiploku, garšvielas un karsē kādas 5 minūtes, kamēr ēdiens iegūst mērces konsistenci.

Baklažānu mērci pasniedz ar vārītiem makaroniem, rīsiem vai kartupeļiem. Pārkaisa zaļumus, var uzrīvēt sieru.

CITI ŠOBRĪD LASA

Garšas bagātināšanai var pievienot nedaudz sarkanvīna vai tējkaroti balzametiķa. Mērcei var piegriezt sēnes.