Foto – Fotolia

Banānu kefīrs ar smiltsērkšķu sulu. Tievēšanai un veselībai! 0

Smiltsērkšķu dzimtene ir Nepāla, tomēr mūsdienās tie jau ir plaši izplatīti. Ogas ir ļoti mīkstas un bez daudzām ēteriskajām eļļām satur arī tanīnus, karotīnu, vitamīnu B12 un pārsteidzoši daudz C vitamīna. Tā kā smiltsērkšķi ražu sāk dot tikai pēc 6-8 gadiem un to novākšana ir grūta, ogas un to produkti ir samērā dārgi.

Reklāma
Reklāma
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija
Saules uzliesmojumu dēļ Zemi pārņēmusi spēcīga magnētiskā vētra. Cik dienu tā plosīsies?
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
1 glāzei
1 vidēji liels banāns
200 ml kefīra
50 ml minerālūdens
1-2 ēdamkarotes nesaldinātas smiltsērkšķu sulas
Saplucinātas piparmētru lapiņas

Pagatavošana
Banānu nomizo un sagriež lielos gabalos. Kopā ar kefīru, minerālūdeni un sulām lielā ātrumā sablendē. Pilda kokteiļu glāzēs un dekorē ar piparmētrām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.