Biezpiena muss uz rūgtās šokolādes–Lielvārdes kviešu alus biskvīta ar burkānu–cidoniju biezeni 0

Recepte no restorāna BENJAMIŅŠ šefpavārees Valdas Mednes

Reklāma
Reklāma

(4 porcijas)

“Kā krāpnieks zināja, ka neesmu izņēmusi paciņu?” Lasītāja atmasko neīsto “Latvijas Pastu” 1
Kokteilis
Personības tests: jūsu dzimšanas mēneša zieds atklāj par jums vairāk, nekā spējat iedomāties 17
Krievija identificē divas “smirdīgas” valstis, kas būtu tās nākamais mērķis
Lasīt citas ziņas

Sakuļ 200 g biezpiena ar 60 g pūdercukura un 100 ml saldā krējuma.

Uzkarsē 150 ml smiltsērkšķu sīrupa kopā ar 70 g viršu medus, pievieno 2 g agara. Masu atdzesē, sablenderē līdz viendabīgai masai.

CITI ŠOBRĪD LASA

Uzvāra 50 g dzelteno burkānu kopā ar 100 ml cidoniju sīrupa, 10 g cukura, sablenderē.

Ūdens peldē izkausē 50 g 70% šokolādes kopā ar 5 g sviesta, pievieno 40 ml Lielvārdes kviešu alus. Atsevišķā traukā ber 42 g kviešu miltu, 4 g cepamā pulvera, 1 g sodas, 7 g kakao, 5 g gaišā muskavo cukura, izmaisa. Citā atsevišķā traukā sakuļ 1 olu kopā ar 1 ēd. k. kefīra. Sakulto olu pievieno izkausētajai šokolādes masai, pievieno sauso produktu maisījumu un jauc, līdz ir viendabīga masa, to lej uz paplātes, kura izklāta ar pergamentu. Paplāti ievieto uzkarsētā krāsnī un cep maisījumu170 °C 15 min.

Sagriež plānās šķēlītēs 50 g dzelteno burkānu, pievieno uz pannas 20 g cukura, 30 g viršu medus un karamelizē burkānus.

Ēdienu pasniedz: pirmo uzklāj burkānu–cidoniju sīrupa biezeni, tad uzliek biskvīta kārtu, tad biezpiena musu un pa virsu 30 g ķirbju sukāžu, karamelizētos burkānus, blakus liek smiltsērkšķu–viršu medus želeju. Dekorē ar 2 g ēdamziedu un 2 g krešu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.