Foto-Fotolia

Biezpiena plācenīši – saldi un sāļi. Gatavošanas ABC 0

Kā pagatavot dažādus biezpiena plācenīšus, pēc iespējas mazāk izmantojot kviešu miltus? Nereti tie izjūk, izkūst uz pannas, it kā būtu likts klāt siers.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns 19
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus
Lasīt citas ziņas

Biezpiena plācenīši ir labs veids, kā dažādot ēdienkarti. Turklāt tā ir laba alternatīva vēlākām vakariņām. Biezpiena plācenīšus var gatavot ne tikai tradicionālā veidā no biezpiena, miltiem un olām, bet arī biezpienu kombinējot ar vārītiem griķiem un dārzeņiem. Savukārt, ja negribas tik daudz uzturā lietot kviešu miltus, daļu no miltu daudzuma var aizvietot ar pilngraudu mannu, auzu pārslām vai griķu miltiem. Ja mājās ir zaļie, neapgrauzdētie griķi, smalki samaļot tos kafijas dzirnaviņās, var iegūt lieliskus miltus biezpiena plācenīšiem. Uzturvērtības ziņā tie krietni pārspēj baltos kviešu miltus.

Foto – Shutterstock

Plācenīšu gatavošanas ABC

CITI ŠOBRĪD LASA

• Ja uz pannas plācenīši it kā izkūst, tas nozīmē, ka par maz pievienoti milti. Pāris ēdamkarošu mannas vai miltu šo problēmu atrisinās. Bet miltu pievienošana samazina izteiksmīgo biezpiena garšu, tādēļ tos ieteicams likt tikai tik, lai plācenīši nejūk laukā.

• Lai plācenīšiem būtu kraukšķīgāka garoziņa, tos pirms cepšanas apviļā rīvmaizē vai griķu miltos.

• Mīklai jābūt biezai, tai labi jāturas kopā. Ja mīkla būs sausa, tā uzsūks sevī daudz eļļas, un plācenītis būs nebaudāms.

• Ja gribas diētiskākus plācenīšus, tos var salikt uz cepamā papīra un cept cepeškrāsnī +200 grādos 15–20 minūtes.

• Labāk, ja plācenīši ir izteiksmīgi sāļi vai saldi, nevis neitrāli. Tāpēc sāļajam variantam ieteicams nežēlot garšvielas un sāli, bet saldajam: rozīnes, vaniļas cukuru, sukādes.

• Sāļos plācenīšus pasniedz ar tomātu mērci, majonēzes–marinētu gurķu mērci, pikantu čatniju, saldos – ar vaniļas mērci, skābo krējumu, kas sajaukts ar vaniļas cukuru, vai saldskābu ievārījumu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.