Biezpiena standziņas.
Biezpiena standziņas.
Valda Semjonova foto

Biezpiena standziņas

. Sena sēļu recepte 1

Sastāvdaļas:

1 kg biezpiena

Milti

5 olas (var arī vairāk)

2–3 ēdamkarotes cukura

Šķipsniņa sāls

Kausēts sviests

Biezpienu, olas, miltus un cukuru sajauc, izmīca mīklu. Miltus ņem tik daudz, lai mīkla būtu pietiekami stingra un varētu izrullēt desiņas. Tās sagriež apmēram 5–7 cm garos gabaliņos un liek verdošā ūdenī, kam pievienots nedaudz sāls un cukura. Gatavās standziņas uzpeld. Ar putu karoti tās izceļ no katla, liek bļodā un uzlej kausētu sviestu, lai nesalīp. Pasniedz ar skābu krējumu vai ievārījumu.

Reklāma
Reklāma
Krimināls
VIDEO. “Bēdz prom!” Kārsavā iereibusi kompānija bēg no policijas un smejas par vadītāja nonākšanu policijas rokās 43
TV24
“Viņi ir gatavi uz visādām neģēlībām.” Kas mudinātu Putinu pieņemt lēmumu uzbrukt NATO?
Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
Lasīt citas ziņas

Recepte no Ilūkstes novada Bebrenes pagasta “Gulbju” mājām