Foto: Anda Krauze

Svētdienas garša – kuskuss ar vistu ābolu un seleriju mērcē 0

Sastāvdaļas

• 70 g kuskusa

• 70 ml ūdens

• 20 ml eļļas

• kūpināta paprika

• 4 selerijas kāti

• 1 zaļais ābols

• 100 g ziedkāpostu

• 80 ml saldā krējuma

• 50 ml vistas buljona

• 35 ml kokosriekstu piena

• 2 ēdamkarotes ķirbju sēklu

• pustējkarote kurkumas

• nedaudz laima sulas

• olīveļļa

• 4 atkauloti vistu šķiņķīši

Marinādei:

• citrona un laima sula

• medus

• sāls, brūnais cukurs

• ingvers

• olīveļļa

Pagatavošana

Ūdeni uzvāra, pārlej kuskusam, pievieno kūpināto papriku, sāli un eļļu, samaisa un ļauj graudiņiem uzbriest.

Reklāma
Reklāma
Notriektā tautumeita 7
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 63
Lasīt citas ziņas

Atkaulotos vistu šķiņķīšus aptuveni 20 minūtes notur marinādē, kas pagatavota no citrona un laima sulas, medus, brūnā cukura, sāls, svaigi rīvēta ingvera un olīveļļas.

Gaļu sagriež strēmelēs, pievieno nedaudz ķiploka un apcep uz pannas.

Pielej ūdeni un sautē, līdz gaļa mīksta.

CITI ŠOBRĪD LASA

Uzbārsta kurkurmu, sāli un piparus, pielej kokosriekstu pienu, pievieno rozetēs sadalītu ziedkāpostu, lielos gabalos sagrieztus selerijas kātus, ābolus un visu pasautē.

Kad dārzeņi mazliet pasautēti, saglabājot kraukšķīgumu, mērce ir gatava.

Tai uzbārsta grauzdētas ķirbju sēklas un pasniedz ar kuskusu un salātiem, kas pagatavoti no krāsnī ceptām bietēm un vīnogu etiķī, medū un olīveļļā marinētiem sarkanajiem sīpoliem.

Recepti piedāvā kafejnīcas Buberts šefpavāre Iveta Lamberte

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.