Brieža aknu pastēte ar Lielvārdes kviešu alū sautētiem pērļu sīpoliņiem, meža ogām, lazdu un ciedru riekstiem 0

Restorāns: ETAGE

Šefpavārs: Mareks Voiteckis

Brieža aknu pastēte ar Lielvārdes kviešu alū sautētiem pērļu sīpoliņiem, meža ogām, lazdu un ciedru riekstiem, viršu medus–vinegreta mērci un egļu skuju eļļu

Reklāma
Reklāma

(4 porcijas)

Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 13
Kokteilis
FOTO. Ieva Brante demonstrē lielisku veidu, kā parādīt krāpniekiem viņu īsto vietu
Jau rīt Krievijas raķetes var lidot uz jebkuru valsti. Zelenskis par iespējamiem draudiem Eiropai
Lasīt citas ziņas

Pastētei apcep 100 g sakapātu sīpolu, 2 daiviņas ķiploku, 100 g rīvētu burkānu, 3 timiāna zariņus, 1 rozmarīna zariņu. Tad pievieno 2 h pienā mērcētu 1 kg brieža aknu, 150 ml Lielvārdes kviešu alus un sautē 15 – 20 min. Tam pievieno 300 ml saldā krējuma un sautē, līdz krējums sabiezē. Gatavajai masai pievieno 180 g sviesta, 3 g sakapātu pētersīļu lapu, sāli, piparus un miksē virtuves kombainā, līdz izveidojas viendabīga krēmveida masa.

30 g sviesta apcep 200 g pērļu sīpoliņu kopā ar 2 timiāna zariņiem. Pievieno 150 ml sausā baltvīna, 50 g cukura, sāli, piparus un sautē uz lēnas uguns, līdz šķidrums sabiezē. 30 g sviesta apcep 200 g pērļu sīpoliņu kopā ar 2 timiāna zariņiem un identiskā veidā sautē 150 ml sausā sarkanvīna.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vinegreta mērcei sakuļ 5 ēd. k. Olīveļļas, 0,5 tējk. angļu sinepju, 60 g viršu medus, 50 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas, 1 tējk. ābolu etiķa, 1 tējk. šalotes sīpolu, pusi ķiploka daiviņas, 1 pētersīļa zariņu līdz viendabīgai masai.

Noblanšē 250 g egļu skuju, nosusina. Uzkarsē 300 ml vīnogu kauliņu eļļas (var aizvietot ar olīveļļu) līdz 55 °C, pārlej egļu skujām un sablenderē. Masu notur 48 h istabas temperatūrā, tad izkāš caur plānu salveti.

Ēdienu pasniedz ar dzērvenēm, mellenēm, avenēm, avotkresi un mangoldu.

Recepte no Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saieta