Foto – Anda Krauze

Brīvdienu rīta maltīte. Gatavosim veselīgu un gardu brokastu miksli 0

Signi Meirāni droši var dēvēt par kulinārijas profesionāli ar vērā ņemamu pieredzi – viņa sarakstījusi jau deviņas pavārgrāmatas, un desmitā top šobrīd par godu Latvijas simtgadei.

Reklāma
Reklāma

Brokastu musli

Kokteilis
Personības tests: jūsu dzimšanas mēneša zieds atklāj par jums vairāk, nekā spējat iedomāties 17
Mākslīgais intelekts nosauc piecus “neveiksmīgākos” latviešu politiķus 115
Kokteilis
Izplatītas frāzes, ko vedeklām labāk neteikt vīramātēm 1
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
400 g pilngraudu auzu pārslu
25 g magoņu sēklu
40 ml vīnogu kauliņu eļļas
80 ml agaves sīrupa vai medus, vai kļavu sīrupa
80 g nesalda ābolu biezeņa
1 ēd. k. vaniļas ekstrakta
šķipsniņa jūras sāls
70 g valriekstu gabaliņos
1/4 tējk. kardamona pulvera
70 g diedzētu grauzdētu griķu, ja ir vēlme
65 g žāvētu ķiršu
50 g žāvētu ābolu
10 g maltu linsēklu
10 g brūkleņu pulvera

Pagatavošana.
Sakarsē krāsni līdz 170 grādiem. Izklāj pannu ar cepamo papīru.

CITI ŠOBRĪD LASA

Bļodā saber pārslas, magoņu sēklas, eļļu, sīrupu, biezeni, riekstus, vaniļu un sāli, visu samaisa. Maisījumu ber uz pannas, izlīdzina un liek cepties uz 25 minūtēm, ik pa laikam paskatoties, vai nevajag samaisīt, lai nepiedeg pārslas, kas ir pannas malā, un vai tās iekrāsojas vienmērīgi brūnas. Ja liekas, ka gribas vēl tumšākas, pacep vēl mazliet.

Kad pārslas ir zeltainas, izņem no krāsns un atdzesē. Kad viss atdzisis, pievieno ķiršus, griķus, linsēklas, brūkleņu pulveri un ābolus, visu samaisa. Uzglabā granolu burkās. Pasniedz no rītiem ar govs, mandeļu vai auzu pienu vai arī bezpiedevu jogurtu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.