Foto – Aija Geida

Brūkleņu saldējums 0

Sastāvdaļas (1 l) – 350 g brūkleņu, 250 ml saldā krējuma, 200 g cukura, 75 ml ūdens, 3 olu baltumi.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 80
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns 19
Lasīt citas ziņas

Brūklenēm pievieno divas ēdamkarotes ūdens, 120 g cukura un katliņā uzkarsē, līdz ogas kļūst nedaudz mīkstas. Atdzesē.

Pannā ar biezām malām ielej ūdeni, pieber 75 g cukura un pievieno ar dakšiņu sakultus olu baltumus. Nepārtraukti maisot, karsē, līdz masa sabiezē. Atdzesē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Saldajam krējumam pieber ēdamkaroti cukura un saputo stingrās putās. Olu masā iecilā saldo krējumu un pēc tam brūkleņu masu. Cenšas pārāk nemaisīt, lai masas pilnībā nesajaucas. Liek saldētavā un vairākas reizes apmaisa vai uz stundu ievieto saldējuma gatavošanas mašīnā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.