Foto – Aija Geida

Brūnais zaķis dēj šokolādes olas. Gatavosim paši! 0

Varbūt Lieldienās šogad nevis krāsot vistu olas, bet savus mīļos pārsteigt ar oriģinālu šokolādes oliņu? Baltais zaķis nes krāsainas, brūnais – tikai šokolādes olas!

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
“Meita raudāja, zvanīja, nesaprotot, kur atrodas!” Šoferis Ogrē vienaldzīgi izsēdina 10 gadus vecu meitenīti nepareizā pieturā 71
Lasīt citas ziņas

Bērniem darbošanās virtuvē sagādā milzum daudz prieka, it īpaši, ja mamma ļauj izlaizīt karoti un katliņu! Mazajās šokolādes olās var paslēpt saldu pārsteigumu – aromātisku ķirsi, marmelādes gabaliņu, riekstu, kaltētus zemeņu gabaliņus, lielajās ielikt pat mazu mantiņu vai krāsainas konfektes.

Lai pagatavotu olas, vajadzīga kvalitatīva šokolāde, plastmasas vai silikona olu formiņas un termometrs. Plastmasas olu formiņām ir lielāka izvēle izmēru ziņā, bet silikona veidnes paredzētas mazām oliņām. Iesācējiem vieglāk strādāt ar elastīgo silikonu. Formiņas iespējams iegādāties lielajos trauku veikalos, kā arī mājsaimniecības preču vairumtirdzniecības bāzēs, piemēram, veikalā “Gemoss”.

Kausē un lej formiņās

CITI ŠOBRĪD LASA

Šokolādi uzmanīgi kausē tikai ūdens peldē! Jāraugās, lai masa nesaskartos ar mitrumu, jo tad tā var kļūt graudaina, tāpēc karsējot jāizvairās arī no tvaika.

Maziem apjomiem var izmantot veikalā iegādātu šokolādes tāfelīti bez piedevām. Ja vēlas pagatavot daudz olu, konditorejas vairumtirdzniecības bāzēs var iegādāties lielus šokolādes gabalus, ko pārdod kilogramos, vai kausējamās šokolādes ripiņas.

Ir divi veidi, kā pagatavot šokolādes olas atkarībā no formiņas lieluma.

1. Lielajās formiņās šokolādi izklāj ar otiņu plānā kārtā un ļauj sastingt 10–15 minūtes. Pēc tam klāj otro un trešo slāni.

2. Mazajās formiņās ielej pusi no tilpuma, vidū ieliek riekstu vai sulīgu žāvēto ogu un turpina pildīt. Izmantojot balto un tumšo šokolādi, var ieliet pusi vai trešdaļu no vienas, likt sacietēt un tad liet citas krāsas (veida) šokolādi.

Var veidot oliņu ar marmora rakstu. Izkausētu balto un tumšo šokolādi ielej konditorejas maisiņos un izgriež pavisam mazu caurumiņu. Formiņā klāj tievu baltās šokolādes strūkliņu, ļauj sacietēt un klāj tumšo, ar otiņu izlīdzina un atkal liek sacietēt. Tā turpina, līdz mazā formiņa ir pilna, bet lielajā klāj trīs kārtas.

Nav ieteicams šokolādes olas likt ledusskapī, jo var kļūt bālas. Patiesībā šokolāde itin labi sastingst arī istabas temperatūrā, vajag tikai mazliet pacietības.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.