Foto: Ilze Pētersone

Bumbieris garšvielās ar ceptu topinambūru un melnsaknes biezeni 0

Bumbieris garšvielās ar ceptu topinambūru un melnsaknes biezeni

Reklāma
Reklāma

• Bumbieri

Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 156
Kokteilis
Magnētiskās vētras 2024. gada aprīļa beigām – visbīstamākās dienas
Lasīt citas ziņas

4 nomizotus bumbierus marinē 20 minūtes marinādē, kas pagatavota no baltvīna, medus, kurkumas, zvaigžņu anīsa, krustnagliņām, kanēļa, smaržīgajiem pipariem, timuta pipariem, kardamona, kadiķiem (sastāvdaļu apjoms pēc garšas). Marinētos bumbierus apkaisa ar 10 g piparkūku garšvielu maisījuma (kanēlis, melnie un smaržīgie pipari, kardamons, koriandrs, krustnagliņas, ingvers, muskatrieksts, anīss) un cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 15 – 20 min, līdz tie mīksti.

• Topinambūrs

500 g topinambūra bumbuļu liek uz cepampannas, pārlej ar augu eļļu, pievieno pēc garšas sāli un piparus, apklāj ar foliju un 4 stundas cep 180 °C temperatūrā, kamēr mīksti. Pārgriež bumbuļus uz pusēm un apcep uz pannas sviestā un garšvielās. Pievieno 200 g jūras jūras (koraļļu) zāli.

• Melnsaknes biezenis

CITI ŠOBRĪD LASA

500 g nomizotas melnsaknes vāra 500 ml pienā un 200 g sviestā uz lēnas uguns, līdz mīksta. Sablendē un pievieno sāli un piparus pēc garšas.

• Kastaņu mērce

Cep kastaņus 200 °C temperatūrā 10 – 15 min, līdz tie sāk plīst. Sasmalcina blenderī kopā ar piparkūku garšvielu maisījumu pēc garšas un pievieno 300 g rūgušpiena, 100 g cukura, 100 ml baltvīna etiķa.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.