Foto – Aija Geida

Burkānu sacepums ar sviesta pupiņām 0

Sastāvdaļas
• 500 g burkānu
• 300 g sviesta pupiņu
• 3 olas
• 100 g Holandes siera
• 200 ml piena
• 150 ml saldā krējuma
• 2 ķiploka daiviņas
• liels sīpols
• ½ tējkarotes sāls
• naža gals maltu melno piparu

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 63
Veselam
Zinātnieki atklājuši iemeslu, kas varētu izskaidrot gados jaunu cilvēku biežo saslimstību ar vēzi
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Burkānus novāra un sagriež salmiņos. Sviesta pupiņas novāra sālsūdenī, nokāš un apcep uz pannas. Sīpolu sakapā un apcep. Ķiploka daiviņas sīki sasmalcina.

Gatavo mērci. Katliņā ielej pienu un saldo krējumu, uzvāra, pievieno apceptos sīpolus un sakapātās ķiploka daiviņas. Sajauc, atdzesē un pievieno rīvētu sieru un olas, vēlreiz samaisa.

CITI ŠOBRĪD LASA

Cepamo veidni ieziež ar taukvielu un liek kārtām burkānus, sviesta pupiņas un nedaudz krējuma un siera mērces, pēc tam atkal burkānus, pupiņas un mērci, kamēr visas sastāvdaļas izmantotas. Uzlej mērci un cep +150…+160 °C aptuveni 40–50 minūtes, līdz sacepums ir zeltaini brūns. Pasniedz ar rīsiem un svaigiem salātiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.