Foto: Matīss Markovskis

Burkānu un smiltsērkšķu deserts ar biezpiena krēmu 0

Sastāvdaļas biskvītam
• 25 g sviesta
• 85 g brūnā cukura
• 115 g burkānu
• 75 g pilngraudu kviešu miltu
• ola
• naža gals cepamā pulvera
• naža gals kanēļa
• kripatiņa sāls
• 20 g rozīņu
• apelsīna miziņa

Reklāma
Reklāma
Krimināls
VIDEO. “Bēdz prom!” Kārsavā iereibusi kompānija bēg no policijas un smejas par vadītāja nonākšanu policijas rokās 43
Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
VIDEO. Kāpēc gurķus tin plēvē? Atbilde tevi pārsteigs
Lasīt citas ziņas

Krēmam
• 150 g vājpiena biezpiena
• 40 g medus
• 20 g saldētu smiltsērkšķu

Pagatavošana.
Biskvīta mīklai burkānus smalki sarīvē, pievieno cukuru, rīvētu apelsīna miziņu, kanēli, rozīnes. Masā iejauc izkausētu sviestu, olu un turpina maisīt. Miltus sajauc ar sāli un cepamo pulveri un arī iemaisa mīklā. Liek mazās silikona formiņās un cep cepeškrāsnī 180 grādos 16–18 minūtes. Cepot biskvītu, krāsni nedrīkst virināt! Gatavību pārbauda ar kociņu. Pārcept nedrīkst, jo tad biskvīts būs sauss.

CITI ŠOBRĪD LASA

Atdzisušu biskvītu sagriež vienādos gabaliņos, lai var veidot minikūciņas.

Gatavo krēmu. Smiltsērkšķu ogas atlaidina, lai krēms iegūtu tīkami oranžu krāsu.

Biezpienu samaļ vai izberž caur sietu, pievieno medu un atkausētus smiltsērkšķus, visu kārtīgi samaisa.

Liek kārtām biskvīta šķēles un krēmu – kā torti.

Pavāra piebilde.

Rotāšanai izmantojām bezē krēmu. Olas baltumam pakāpeniski pievieno 40 g pūdercukura un pustējkaroti citrona sulas, tad saputo stingrās putās. Uz katras kūciņas liek olbaltuma krēma cepurīti. Ja ir speciālais gāzes deglis, virspusi vēl apdedzina.