Foto: FreePik

Citāda sēņu mērce: pasta ar sēnēm sojas mērcē un Fetas sieru. Gardi un sātīgi! 0

Sēņu laiks! Mežos šobrīd aug patiešām daudz sēņu – kā tās izlietot, ja klasiskā sēņu mērce apnikusi, marinēt un sālīt arī vairs negribas?

Reklāma
Reklāma
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 154
Lasīt citas ziņas

Lūk, gards pamatēdiens ar pastu, sēnēm un Fetas sieru!

Sastāvdaļas:

  • 300 grami pastas (ieteicams izmantot “rupjāku” pastu, piemēram, bantītes)
  • 1 vidēja izmēra sīpols
  • 600 grami sēnes (vismaz 300 gramiem vajadzētu būt meža sēnēm. Pārējie 300 grami var būt veikalā pirkti šampinjoni)
  • 2 daiviņas ķiploka
  • Neliela buntīte lociņu (apmēram 30 grami)
  • Sojas mērce – 3-4 ēdamkarotes
  • 80 – 100 grami Fetas siera

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Sagriež sīpolu un sēnes (ne pārāk mazos gabaliņos). Visu liek uz pannas cepties augu eļļā. Apmaisot cep līdz viss kļūst zeltaini brūns.

Bļodiņā ielej sojas mērci – tajā iemaisa smalki sagrieztu vai saspiestu ķiploku, lociņus un lej klāt iepriekš apceptajām sēnēm un sīpoliem uz pannas. Cep mazliet – apmēram minūti.

Paralēli uzvāra pašu izvēlēto pastu, notecina šķidrumu, liek atpakaļ katlā un sajauc ar pannā pagatavoto mērci.

Liek pastu un mērci dziļajos pusdienu šķīvjos un pievieno kubiņos sagrieztu Fetas sieru.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.