Foto-say7.info

Citrusaugļu Ziemassvētku pīrāgs 3

Šis ir fantastisks svētku pīrāgs, ļoti maigs un neticami aromātisks. Garšvielas var izmantot jebkuras pēc vēlmēm (ingveru, vaniļu utt.). Dzērveņu vietā var izmantot ķiršus, sukādes vai mazos gabaliņos sagrieztu šokolādi.

Reklāma
Reklāma
Notriektā tautumeita 6
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas – 4 olas, 150 g sviesta, 150 g cukura, 100 g kaltētu dzērveņu, 3 kardamona sēklas, 3 krustnagliņas, 1 tējkarote malta kanēļa, 2 tējkarotes cepamā pulvera, 150 – 180 g miltu, 3 apelsīni, 5 – 7 mandarīni.

Pagatavošana.

No viena apelsīna izspiež sulu (vajadzēs apmēram 100 ml sulas). Atlikušos divus apelsīnus nomizo, lai nebūtu baltā maliņa apkārt, un sagriež ripiņās 5 mm biezumā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Mandarīnus arī nomizo un sagriež 5 mm biezās ripiņās.

No kardamona izloba sēkliņas, piestiņā (vai citā traukā) tās kopā ar krustnagliņām sasmalcina.

Atsevišķā traukā sviestu samaisa ar cukuru, pievieno olas. Visu samaisa.

Pielej apelsīna sulu. Pievieno kanēli un sasmalcinātās krustnagliņas ar kardamona sēklām. Visu samaisa.

Pievieno dzērvenes. Pieber cepamo pulveri un miltus un izveido mīklu.

Apaļas silikona formiņas apakšā liek apelsīnu ripiņas, sānos saliek mandarīnu ripiņas. Ielej mīklu.

Cep 180 grādus karstā cepeškrāsnī apmēram 40 – 45 minūtes, gatavību pārbauda ar sausu kociņu.

Pīrāgu atdzesē un apgriež otrādi uz šķīvja (ar apelsīniem uz augšu).

Priecīgus svētkus!

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.