Foto – Valdis Semjonovs

Cūkgaļas pavēdere, sutināta ābolu sulā 0

Sastāvdaļas (1 porcijai) – 200 g cūkgaļas pavēderes, 0,5 l dabiskas ābolu sulas, 1 ķiploks, 1 sīpols, 2 timiāna zariņi, sauja lazdu riekstu, 1 gl. olīveļļas, muskatķirbis, 1 ābols “Granny Smith”, 50 g sviesta, 50 saldā krējuma, 2 kartupeļi, sāls, zaļumi.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
TV24
“Viņi ir gatavi uz visādām neģēlībām.” Kas mudinātu Putinu pieņemt lēmumu uzbrukt NATO?
Veselam
Neviens to pat nenojauta – pasaulē populāros kosmētikas produktos vēzi izraisošas ķīmiskas vielas 800 reižu pārsniedz normu 42
Lasīt citas ziņas

Cūkas pavēderi liek cepamtraukā, pārlej ar ābolu sulu, pievieno ķiploku, sīpolu, timiānu. Cepeškrāsnī 176 grādos sutina 2,5 stundas. Izņem gaļu, ābolu sulu izkāš caur sietu, vāra, līdz tā kļuvusi kausēta medus biezumā. Ar šo glazūrmērci pārlej gaļu, pārkaisa ar grauzdētiem, smalcinātiem lazdu riekstiem. Nomizotu muskatķirbi sagriež rupjos gabalos, liek katlā. Pievieno sagrieztu, no serdes atbrīvotu ābolu, timiāna lapiņas, sviestu, saldo krējumu. Sautē, līdz ķirbis izjucis, tad sablendē, masu izkāš caur sietu, pēc garšas pievieno sāli, cukuru. No nomizotiem kartupeļiem ar formas griezēju izgriež bumbiņas, vāra, līdz gatavas, liek uz salvetes apžūt. Katliņā olīveļļu uzkarsē līdz 140 grādiem, tajā cep kartupeļu bumbiņas, līdz tās kļuvušas zeltainas, pēc tam nosusina uz salvetes. Ābolu pārgriež uz pusēm, atbrīvo no serdes. Pārlej ar gatavo ābolu glazūru, liek krāsnī cepties 160 grādos 20 min. Kad tas gatavs, pārkaisa ar grauzdētiem, drupinātiem lazdu riekstiem. Visas sastāvdaļas kārto uz šķīvja. Rotā ar zaļumiem.