Foto: Tanya Stolyarevskaya/SHUTTERSTOCK

Pildīti tomāti ar cepurītēm 0

Pildīti dārzeņi ir bagātīgs ēdiens, jo tajos var apvienot daudz visādu garšu atkarībā no savas gaumes. Šie pildītie tomāti lieliski izskatās, brīnišķīgi garšo un apēdami bez atlikuma.

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

• 6 vidēji tomāti

• 350 g maltās gaļas (ne pārāk treknas)

• 1 sīpols

• 2 ķiploka daiviņas

• zariņš svaiga bazilika

• sāls, pipari

• olīveļļa

Pagatavošana

Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Notriektā tautumeita 6
Lasīt citas ziņas

Tomātus nomazgā un rūpīgi noslauka. Tiem nogriež cepurītes un uzmanīgi izdobj mīkstumu.

Ķiplokus un sīpolu sasmalcina un kopā ar tomātu masu apcep olīveļļā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Atsevišķi apcep malto gaļu, līdz tā viegli apbrūnē.

Tai pievieno sacepto tomātu masu, sāli, piparus un sasmalcinātu baziliku, pakarsē vēl 3–5 minūtes.

Tomātus kārto uz cepešpannas.

Tajos pilda iegūto masu, pa virsu uzliek nogrieztās cepurītes.

Cep aptuveni 25 minūtes 200 grādos.

Var sagatavot arī veģetāru pildījumu, maltās gaļas vietā ņemot novārītus turku zirņus vai pupiņas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.