Foto – Marta Purmale

Dārzeņu sacepums ar jogurta mērci un svaigiem salātiem 1

36,6 °C konsultante VALDA MEDNE, viesnīcas Europa Royale Riga restorāna Benjamiņš šefpavāre

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Lasīt citas ziņas

PAGATAVOŠANA. Vispirms gatavo mīklu: mīkstā sviestā iejauc miltus, sāli un cukuru. Sakuļ olu un pusi pievieno mīklai, visu samīca viendabīgā masā. Mīklu patur ledusskapī 20 minūtes. Karstumizturīgu trauku ieziež ar sviestu, izklāj mīklu un cep uzkarsētā cepeškrāsnī 170 grādos 10 minūtes.

Burkānu, sīpolu, cukīni un papriku sagriež salmiņos vai sarīvē. Sakarsētā pannā ielej eļļu un apcep dārzeņus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Bļodā sakuļ trīs olas un pāri palikušo pusīti kopā ar garšvielām, majonēzi un saldo krējumu. Apceptos dārzeņus kārto uz izceptās pamatnes un uzlej olu maisījumu. Turpina cept 170 grādos vēl 15 minūtes, kamēr virspuse ir zeltaini brūna. Mirkli pirms gatavības visam uzkaisa sarīvētu sieru. Sacepumu atdzesē un sagriež gabalos. Kārto pusdienu kastītē, turpat liek salātus un tomātiņus. Gatavo mērci. Smalki sagriež dilles. Gurķi nomazgā un sarīvē. Sajauc kopā, pievienojot jogurtu. Pēc garšas pieber sāli un piparus. Mērci ņem līdzi atsevišķā aizvākotā trauciņā.

Pavāres piebilde

Sacepumu var ēst gan siltu, gan aukstu. To var pagatavot arī ar gaļu vai zivi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.