Foto: Ģirts Eglītis/ Rīga TV24

Dizaineres Dainas Gāgas-Ēķes salātu “Ēdamās puķītes” recepte: izcilām vakariņām ģimenes lokā 0

Raidījumā “La Dolce Vita ar Roberto” pie Roberto Meloni viesojās dizainere, raidījuma “Mazo ģēniju akadēmija” veidotāja Daina Gāga-Ēķe. Viņa gatavoja vasarīgas salātus, kurus Daina pati sauc par savu “vasaras garšu”, bet Dainas un kino producenta Andreja Ēķa mazais dēliņš Aleksandrs tiem devis savu nosaukumu. “Mans mazais dēliņš šos salātus sauc par ēdamajām puķītēm,” – pastāsta Daina.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm 24
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus 21
Kāpēc apklusis Krievijas tirāns? Pēc prezidenta vēlēšanām pazudis Putins
Lasīt citas ziņas
Foto: Ģirts Eglītis/ Rīga TV24

Lūk, Dainas gatavoto salātu recepte!

Sastāvdaļas:

  • 2 svaigi brokoļi
  • Dažādas salātu lapas, arī rukola
  • Viens garais gurķis vai vairāki mazie
  • Mazliet bazilika
  • 1 citrons
  • Eļļa
  • Sāls
  • Krāsainie pipari

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Uzvāra ūdeni, verdošajā ūdenī apvāra iepriekš vidējos gabalos sagrieztus brokoļus (aptuveni 3 minūtes). Nomizo gurķus, sagriež šķēlītēs, samet visu lielā bļodā.

Vienam citronam izspiež sulu, pievieno mazliet eļļu, sāli. garšvielas. Un visu samaisa kopā.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.