Foto: Unsplash

Dziedniece iesaka: kā pareizi gavēt 0

Autore Iveta Eglīte

“Gavēnis pirms Ziemassvētkiem un Lieldienām ir vajadzīgs ne tikai kādas ticības dēļ – tas saistīts ar gadalaiku miju un palīdz attīrīt organismu no toksīniem un parazītiem,” skaidro dziedniece Ligita Janēvica-Rozenberga.

Reklāma
Reklāma
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 13
NATO admirālis atklāj, vai ir pazīmes, ka Krievija tuvākajā laikā plāno iebrukt kādā no NATO valstīm
VIDEO. Kāpēc gurķus tin plēvē? Atbilde tevi pārsteigs
Lasīt citas ziņas

Pēc viņas teiktā, gavēnis nav tikai kuņģa atbrīvošana no satura, bet arī prāta un domu attīrīšana. Taču gavēšana jāveic prātīgi. “Attīrīšanās laikā es iesaku lietot kalanhojas lapas, jo tas ir augs – brīnumdaris. To nevajag daudz, bet var izmantot pie visiem dzērieniem un daudziem ēdieniem. Tas attīra organismu, stiprina un palīdz cīnīties ar parazītiem,” dziedniece dod padomu un iesaka dažas vienkāršas receptes šim laikam. Izmēģini!

Kalanhojas dzēriens

  •  2 cm ingvera saknes,
  • tējkarote medus,
  • puscitrona sula,
  • 3 gab. 6 cm garas kalanhojas lapas.
  • Visas sastāvdaļas sablenderē, ja vēlies šķidrāku konsistenci, vari pieliet 100 g tīra ūdens.
  • Lieto ar visiem biezumiem reizi dienā.

Skābu kāpostu salāti

  • 200 g skābi kāposti,
  • skābais rudens ābols,
  • 1 svaigs burkāns,
  • neliels sīpols,
  • linsēklu eļļa,
  • garšvielas,
  • pēc izvēles – var papildināt ar 3 kalanhojas lapām.
  • Kāpostus sagriez smalkāk, ābolu un burkānu sarīvē salmiņos, sasmalcini sīpolu un kalanhojas lapas. Visas sastāvdaļas sajauc, pievieno garšvielas un eļļu.

Lēcu kotletes

  • 300 g lēcu,
  • 3 karotes attīrītu ķirbju sēklu,
  • 2 ķiploka daivas,
  • puse sīpola,
  • 2 mājas olas vai 2 ēdamkarotes mannas,
  • dažādas zaļās garšvielas,
  • sāls, pipari pēc garšas.
  • Lēcas vakarā iemērc, no rīta samal, pievieno atlikušās sastāvdaļas, veido nelielas kotletītes un cep brūnas. Ļoti labs olbaltumvielu avots!
CITI ŠOBRĪD LASA

Par citām gavēņa laika organisma attīrīšanas viltībām un kalanhojas vērtīgajām īpašībām lasi žurnālā
SPĪGANA!