Izstāde "Ķirbji un citas lielas ogas 2019"
Izstāde "Ķirbji un citas lielas ogas 2019"
Foto: Rudīte Bērziņa

FOTO. 200 dažādas ķirbju šķirnes! Ielūkojamies izstādē “Ķirbji un citas lielas ogas 2019” 0

Ķirbju audzēšanas interesentus, entuziastus un rudens lielogu garšu cienītājus no 23. līdz 27. oktobrim aicina uz gadskārtējo ķirbju parādi Latvijas Dabas muzejā, kurā A.Sildes Dārzkopības entuziastu kluba „Tomāts” biedri demonstrē savu šā gada ražu – apskatāmas gan iecienītas un gadu laikā pārbaudītas vērtības, gan jaunas un pārsteidzošas šķirnes.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Lasīt citas ziņas

Ķirbis ir viena no rudens ražas veselīgākajām dārza veltēm – bagātīgs šķiedrvielu, vitamīnu, olbaltumvielu un dzelzs avots.

Tas pārsteidz ar savu krāsu, formu, svaru un plašo garšas buķeti. Izstādē būs skatāmas vairāk nekā 200 ķirbju šķirnes un dažādi ķirbjaugi – kabači, cukini, patisoni, inku gurķi, kivano, melotrijas un citi.

CITI ŠOBRĪD LASA
Izstāde "Ķirbji un citas lielas ogas 2019"

Šogad izstādē piedalās A.Sildes Dārzkopības entuziastu kluba „Tomāts” ilggadējie kolekcionāri: Elga Bražūne, Saiva Pekuse, Valentīna Cuznecova, Sarma Žarčinska, Austra Zaļuma, Marija Tocupe un Darja Jurevic. Izstāde papildināta ar Maijas Čerjakas paprikām.

Izstādes laikā Artūra Sildes Dārzkopības Entuziastu kluba „Tomāts” biedri interesentiem sniedz konsultācijas par ķirbju audzēšanu, to pielietošanu kulinārijā, konditorejā un vīna darināšanā, kā arī konsultē piemērotāko šķirņu izvēlē.

Iespēja iegādāties ne tikai ķirbjus un to izstrādājumus, bet arī plašā izvēlē sēklas, kas reģistrētas VAAD sēklu kontroles departamentā. Tāpat neliek vilties arī degustējamo gardumu klāsts – iespēja nogaršot gan dažādu šķirņu ķirbjus, gan to izstrādājumus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.