Foto: PanterMedia/ Scanpix/ Leta

Frikadeļu zupa ar vistas buljonu un pīrādziņi ar sautētiem kāpostiem, pikantajiem burkāniem un zivi: divi gardumi no šefpavāra Zommera “kladītes” 0

Bērni vismazāk iemīļojuši tieši tādus augstvērtīgus produktus kā zivis (13%) un dārzeņus (30%) – tā noskaidrots BKUS un “Maxima” aptaujā, kas veikta veselīgas uztura kustības “Ēstprieks” ietvaros*. Tādēļ uztura šova “Atklāj Ēstprieku” trešajā sērijā Bērnu slimnīcas uztura speciāliste un kustības “Ēstprieks” ēdienkartes līdzautore Lizete Puga kopā ar Latvijas titulētāko šefpavāru Raimondu Zommeru pagatavos divus vienkāršus ēdienus, kur zivis ir izmantotas pagatavošanā tā, ka tās atzītu par bezgala garšīgām pat paši izvēlīgākie mazie ēdāji. Un, protams, arī visa pārējā ģimene!

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
“Meita raudāja, zvanīja, nesaprotot, kur atrodas!” Šoferis Ogrē vienaldzīgi izsēdina 10 gadus vecu meitenīti nepareizā pieturā 71
Lasīt citas ziņas

Pīrādziņi ar sautētiem kāpostiem, pikantajiem burkāniem un zivi

Sastāvdaļas:

300 g kārtainā mīkla
1 ola
250 g “Ezerkauliņi” štovētie kāposti
100 g “Ezerkauliņi” burkānu salāti
200 g sama fileja

Pagatavošana:

Uzsilda cepeškrāsni uz 195 grādiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ar mīklas rulli izrullē mīklas plāksnes tā, lai tās ir gana plānas un ieņem garenisku formu. Sagatavo pildījumu pīrādziņiem – smalki sagrieztu sama fileju, samaisa kopā ar sautētiem kāpostiem un burkāniem.

Kad mīkla ir izrullēta, gareniski kārto sagatavoto pildījumu uz mīklas pamatnes.

Kad tas izdarīts, pārliek atlikušo mīklas slāni pāri pildījumam un ar nazi izveido mazus caurumiņus mīklā. Tas nepieciešams, lai cepšanās procesā notiek gaisa apmaiņa.

Gatavo mīklas rullīti bagātīgi pārsmērē ar sakultu olu un liek cepties krāsnī uz 15 minūtēm.
Kad mīklas rullītis ir gatavs, to sagriež mazākos gabaliņos, tādējādi veidojot mazu pīrādziņu formu, ko ērti baudīt gan kā uzkodu, gan kā piedevu pie zupas.

Zivju frikadeļu zupa ar vistas buljonu

Sastāvdaļas:

1 l vistas buljons
100 g svaigi burkāni
100 g svaigi ziedkāposti
100 g pētersīļa sakne
100 g kartupeļi
100 g cukīni vai kabacis
50 g garšaugi pēc izvēles
300 g zandarta fileja
1 ola
50 g milti

Nepieciešamais vistas buljonam:

5kg vistu kauli, spārniņi vai šķiņķīši
100g burkāni
100g sīpoli
50 g pētersīļi
30 g citronzāle
50 g sēnes (svaigas vai žāvētas)

Pagatavošana:

Vistas buljons zupas pamatam:

Sākumā apcep vistas kaulus, spārniņus vai šķiņķīšus. Gaļu apcep kārtīgi, tā, lai tā ir labi izcepta un brūna – tas dos intensīvāku garšu.

Pēc tam pievieno klāt sīpolus, burkānus un sakņaugus, smalki sakapātu citronzāli.
Garšai var pievienot klāt arī sēnes – kaltētas baravikas vai šitaki sēnes – tas dos buljonam intensīvu toni un garšu.

Reklāma
Reklāma

Buljonu vāra uz lēnas uguns 35 – 40 minūtes.

Gatavu vistas buljonu var sadalīt pa mazākām porcijām un izmantot uzreiz vai noglabāt saldētavā.

Zupas pagatavošana:

Gatavo vistas buljonu ielej katliņā, kurā tiks pagatavota zupa.

Zivi ar nazi sakapā smalkos gabaliņos, pievieno olu un miltus, tad ar rokām veido nelielas frikadelītes.

Pa to laiku buljonam pievieno smalki sagrieztu pētersīļa sakni un burkānus, tos vāra apmēram 10 minūtes.

Pēc tam zupai pievieno frikadeles, ziedkāpostu, cukīni un kartupeļu gabaliņus un vāra vēl 5 minūtes.

Kad zupa ir gatava, tai var pievienot svaigu piparmētru – tas izcels un papildinās zivs garšu.

Skaties video, kā šefpavārs Raimonds Zommers pagatavo abus ēdienus:

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.