Foto: Shutterstock

Gaļas bumbiņas zviedru gaumē 0

Sastāvdaļas

• 600 g maltās gaļas (puse cūkas un puse liellopa gaļas)

Reklāma
Reklāma

• 1 ola vai 2 mazas

• 100 ml piena

• 75 g rīvmaizes

• svaigi malti pipari

• sāls

• lociņi

• dilles

• eļļa cepšanai

Mērcei:

• 200 ml liellopa buljona

• 160 ml saldā krējuma

• 1 tējkarote kviešu miltu

• puscitrona sula

• 3 ēdamkarotes brūkleņu ievārījuma

Pagatavošana

“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns 19
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 30
Lasīt citas ziņas

Maltajai gaļai pievieno olas, pienu, rīvmaizi, sāli, svaigi maltus piparus un rūpīgi samīca. No masas veido mazas bumbiņas uz stundu ieliek ledusskapī. Pēc tam cep uz pannas sakarsētā eļļā.

Pagatavo mērci. Eļļai, kas palikusi pannā pēc bumbiņu cepšanas, pievieno citrona sulu, buljonu, miltus, saldo krējumu, ievārījumu un sāli.

CITI ŠOBRĪD LASA

Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un uz mazas liesmas turpina karsēt, līdz mērce kļūst bieza un krēmīga. Tad ielej bļodā un, lai mērce būtu gaisīga, pāris minūšu blendē ar rokas blenderi.

Gatavo mērci pārlej gaļas bumbiņām. Dekorē ar zaļumiem. Var pasniegt ar kartupeļu biezputru.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.