Publicitātes foto

Garda recepte no svētkos neapēstām piparkūkām 0

Nereti pēc Ziemassvētkiem pāri paliek iemīļotie kārumi – piparkūkas. Ko ar tām iesākt? Pagatavot aktuālās Cake pops jeb kūciņas uz kociņa – viegli pagatavojamu gardumu, kas ideāli piemērots gan ikdienai, gan svētku ballītēm.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 191
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas mīklai
1/2 paciņa šokolādes kēksa maisījuma
70 g augu eļļas
90 ml ūdens
150 g piparkūku
160 g svaigā siera
40 g sviesta
20 g pūdercukura
1 tējk. vaniļas ekstrakta

Šokolādes glazūrai
200 g tumšās šokolādes
40 g sviesta

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
1. Pusi šokolādes kēksa maisījuma paciņas satura sajauc ar augu eļļu un ūdeni, mīklu ielej ietaukotā veidnē un gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 25–30 min.
2. Pagatavoto kēksu atdzesē, sīki sadrupina un sajauc ar blenderī samaltām piparkūkām.
3. Lielā bļodā ar mikseri sakuļ svaigo sieru, sviestu, vaniļas ekstraktu un pūdercukuru. Maisījumā ar rokām iemīca piparkūku un kēksa drupačas.
4. No pagatavotās mīklas veido 27 līdzīga izmēra bumbiņas.
5. Karsta ūdens peldē izkausētā šokolādē iemērc koka vai plastmasas irbulīšu galiņus, tos sadur bumbiņās, bumbiņas atdzesē saldētavā 20 min.
6. Izkausētajai šokolādei pievieno glazūrai paredzēto sviestu, bļodiņu atkārtoti liek karsta ūdens peldē un kausē, līdz izveidojusies viendabīga masa.
7. Uz kociņiem nostiprinātās kēksa bumbiņas pa vienai mērc šokolādes glazūrā, lieko šokolādi notecina un irbulīšus nostiprina vertikāli.

Recepti piedāvā AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogu “Našķoties”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.