Foto: Normunds Baranovskis

Garneļu kreole ar rīsiem: lieliskas vakariņas šefpavāra gaumē! 0

Laiks, ko pavadām mājās, prasa arī nepārtrauktu maltīšu plānošanu un gatavošanu. “Rimi” gardēde Signe Meirāne un šefpavārs Normunds Baranovskis ir sagatavojuši 7 dienu maltīšu plānus, kas ģimenēm ļaus baudīt lieliskas maltītes un kārtējo reizi nelauzīt galvu par to, ko celt galdā.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 80
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm 24
Lasīt citas ziņas

Šodien idejai un iedvesmai – šefpavāra Normunda Baranovska ēdiens, kam dots nosaukums “Garneļu kreole ar rīsiem”!

Garneļu kreole ar rīsiem

Foto: Normunds Baranovskis
CITI ŠOBRĪD LASA


4 personām
Pagatavošanas laiks: 25 minūtes

Sastāvdaļas:

  • 300 g atkausētu garneļu (50 g noderēs picai)
  • 2 ēd. k. sviesta
  • 1 oranžā paprika
  • 1 sīpols
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 2 ēd. k. miltu
  • ½ tējk. sāls
  • ½ tējk. kaltēta timiāna
  • 1 tējk. maltas saldās paprikas
  • 1 tējk. Kajēnas piparu
  • 200 g tomātu savā sulā
  • 400 g rīsu

Pagatavošana:

Novāri rīsus, kā norādīts uz iepakojuma. Sagriez kubiņos papriku un sīpolu, sakapā ķiploku. Samaisi sāli, timiānu, saldās paprikas pulveri un Kajēnas piparus.
Pannā sakarsē sviestu, pievieno papriku, sīpolu un ķiploku, sautē 2 minūtes. Tad liec klāt miltus ar garšvielām un plaucē 1 minūti, intensīvi maisot, lai neveidojas kunkuļi. Pievieno samaltus tomātus savā sulā. Tiklīdz mērce sāk vārīties, liec tajā garneles un sautē vēl aptuveni 1 minūti. Gatavo kreoli pasniedz siltu ar rīsiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.