Foto – Aija Geida

Gārsu pīrāgs ar biezpienu. Neparasti! 0

Gārsas lapiņas ir bagātas ar vitamīniem un minerālvielām, tāpēc velti tās saukt par nezālēm. Šie augi ir daudz vērtīgāki par salātiem, spinātiem un citiem dobē audzējamiem zaļumiem. Turklāt garša ir diezgan neitrāla, lai mazumiņu pievienotu gandrīz katram ēdienam, tā teikt, zāļu tiesai.

Reklāma
Reklāma
Krimināls
VIDEO. “Bēdz prom!” Kārsavā iereibusi kompānija bēg no policijas un smejas par vadītāja nonākšanu policijas rokās 55
VIDEO. Kāpēc gurķus tin plēvē? Atbilde tevi pārsteigs
Krievija vismaz mēnesi zināja par terorakta gatavošanu: “Lai viņi nestāsta pasakas fejai!” 87
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas mīklai
• 400 g kviešu miltu
• 200 g sviesta
• 220 g skābā krējuma
• ½ tējkarotes sāls

Pildījumam
• 220 g gārsu lapiņu
• 350 g biezpiena
• 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu lapiņu
• 2 ēdamkarotes olīveļļas
• ½ tējkarotes sāls
• ½ tējkarotes maltu melno piparu

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Izkausē sviestu, mazliet atdzesē. Pievieno skābo krējumu un sakuļ ar putojamo slotiņu. Pieber miltus, sāli un samīca mīklu. To pusstundu patur ledusskapī.

Gārsu lapiņas nomazgā un smalki sagriež. Pannā uzkarsē olīveļļu un apcep jaunās lapiņas kopā ar sāli un maltiem melnajiem pipariem. Atdzesē.
Biezpienu samīca, pieliek apceptās gārsu lapiņas, sakapātas pētersīļu lapiņas un samaisa.

Mīklu izņem no ledusskapja un sadala divās daļās. Izrullē atbilstīgi veidnes lielumam, kurā paredzēts cept pīrāgu. Veidnē ieklāj cepamo papīru un vienu mīklas plāksni. Uzliek gārsu lapiņu un biezpiena masu un otru mīklas plāksni. Apziež ar olu vai kefīru. Cep iepriekš līdz +200 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni pusstundu, līdz virspuse zeltaini brūna. Atdzesē un sagriež gabaliņos.