Gatavo Leļļu teātra aktrise Dana Lāce. Jūras velšu zupa! 0

Leļļu teātra aktrisei Dana Lācei šis pavasaris sācies ar jaunu lomu. Viņa atveido pusaudzi Meiteni lugā “Neaiztiec mani!” un uz skatuves izdzīvo šim vecumam raksturīgās problēmas.

Reklāma
Reklāma

 

Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
TV24
Šoreiz “šefs” ir pielaidis kolosālu kļūdu. Vai Krievijas elite patiesībā gaida Putina nāvi? 41
Jau rīt Krievijas raķetes var lidot uz jebkuru valsti. Zelenskis par iespējamiem draudiem Eiropai 188
Lasīt citas ziņas

Nedēļu pirms pirmizrādes tiešām nespēju domāt ne par ko citu, kā tikai par gaidāmo izrādi un savu lomu. Manās mājās tad valda haoss. Pārtieku no veikalos atrodamā un tā, ko var ātri pagatavot. Izvāru makaronus ar Boloņas mērci vai griķus ar malto gaļu, dažkārt iztieku ar pelmeņiem. Šobrīd dzīvoju viena, tāpēc varu to atļauties, – stāsta Dana. Patiesībā viņai patīkot gatavot, bet tad, kad dzīve rit mierīgā plūdumā. Danai ir vairāki “firmas” ēdieni. Vasarā, kad tomāti smaržo tā, kā šim dārzenim patiešām jāsmaržo, viņa vāra tomātu zupu. Šad un tad cep pankūkas. Dažkārt tās ceļ galdā, pildītas ar sieru, šķiņķi vai sēnēm, citkārt ēd ar kondensēto pienu.Danas iemīļots ēdiens ir uz pannas brūni sacepta rīvētu kartupeļu masa ar krabju nūjiņām. Kad ir brīvs laiks un uznākusi iedvesma, viņa iešauj cepeškrāsnī pat cepeti.

 

Danai ir vairāki “firmas” ēdieni. Vasarā, kad tomāti smaržo tā, kā šim dārzenim patiešām jāsmaržo, viņa vāra tomātu zupu. Šad un tad cep pankūkas. Dažkārt tās ceļ galdā, pildītas ar sieru, šķiņķi vai sēnēm, citkārt ēd ar kondensēto pienu.

 

CITI ŠOBRĪD LASA

Dana uzaugusi Līvānos. Viņai ir māsa, tiesa, starp abām liela gadu starpība, tāpēc rotaļāties kopā neesot sanācis. Gluži kā brālis Danai ir māsas dēls. Pa virtuvi lielākoties grozījusies mamma un Danu pie plīts nav laidusi. Teikusi – tev taču jāmācās! Danai labi padevusies matemātika, piedalījusies arī bioloģijas olimpiādēs. Bijusi gluži vai paraugbērns!

Jau kopš bērnības Dana piedalījusies skatuves runas konkursā “Zvirbulis”. Varbūt tā ietekmē vidusskolas gados viņai radusies klusa, lauku bērnam pārdroša doma studēt aktiermākslu. Gadā, kad Dana kārtoja iestājeksāmenus, uzņemts Leļļu teātra aktieru kurss. Sākumā Dana bijusi neapmierināta. Kā tā, viņa negrib būt leļļu aktrise! Vēlāk lelles tomēr ļoti iemīļojusi. Vai grūtāk ir spēlēt ar lellēm vai pašai būt uz skatuves?

– Ir citādi. Ja lelle nav īpaši sarežģīta, tad ir vienalga – ar lelli vai bez. Ja lelle ir tehniski grūta, tad strādāt ir sarežģītāk. Turklāt nepietiek ar to, ja zinu, kurš diegs atbild par katru kustību. Lellē ir jāsajūt tēls, jāatrod viņa dvēselīte, – teic Dana Lāce. Gadās, ka loma iemāca mīlēt arī kādu pārtikas produktu. Izrādē “Pepija Garzeķe” Pepija cep olas, bet sociālajai darbiniecei Priseliusas kundzei, kuru atveido Dana, ļoti nepatīk to smarža. Pirms tam Dana olas bija izslēgusi no savas ēdienkartes, bet neilgi pirms pirmizrādes sapratusi, ka viņai tās tomēr kārojas. Kopš tā laika Dana olas ēd pārmaiņus ceptas un vārītas.

 

Pavasarīgā jūras velšu zupa

Notīra un sagriež papriku, divus trīs tomātus, dažas puķkāposta daiviņas. Katliņā pārlej ar ūdeni. Pievieno nomizotu, kubiņos sadalītu ķirbi un sausā dārzeņu buljona kubiņu. Vāra aptuveni pusstundu, līdz dārzeņi mīksti. Tos var sablenderēt, bet Dana dārzeņus mīca ar roku, izmantojot kausiņu, kas paredzēts kartupeļu biezputras gatavošanai. Viņai patīk, ka virumā saglabājas dārzeņu gabaliņi.

Pieber mazliet baziliku un citronpiparus, pievieno atkausētu jūras velšu kokteili. Pavāra 10 min. Pielej 100 g saldā krējuma. Pārkaisa kapātas dilles. Gardais virums gatavs!

Reklāma
Reklāma