Gatavo mūsu lasītāja. Gardais kāpostu pīrāgs 0

Par to, kā mēs, “Latvijas Avīzes” komanda – galvenā redaktore Linda Rasa, mārketinga nodaļas vadītāja Linda Rumka, žurnāliste Dace Kokareviča un fotogrāfs Valdis Ilzēns – pirms Ziemassvētkiem ciemojāmies pie mazsalaciešiem, jau rak­stījām. 


Reklāma
Reklāma

 

Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
Lasīt citas ziņas

Nepieminēts palika tas, cik ļoti mums iegaršojās kāpostu pīrāgs, ar ko mūs cienāja “Ebreķu” saimniece Taiga Vēja. Tā kā palūdzām tā recepti, varam to izstāstīt arī jums, cienījamie lasītāji. Ceram, ka garšos!

 

Gardais kāpostu pīrāgs


CITI ŠOBRĪD LASA

“Šis kāpostu pīrāgs ir cepts pēc ulmaņlaika receptes, ko iemācījos no savas tantes,” stāsta Taiga Vēja un piebilst, ka īpaši labi pīrāgs garšo kopā ar šampinjonu mērci.

Mīklai vajag: 1 kilogramu miltu un 0,5 kg margarīna, sakultus 2 olu dzeltenumus un 1 baltumu, sāli un cepamo pulveri.

 

Kā gatavot?

No ledusskapja izņem sasaldētu margarīnu un ar rupju rīvi to sasmalcina un iejauc miltos. Pievieno sakultās olas, kas sajauktas ar nedaudz ūdens, un mīca, kamēr gatava. Mīklu viegli izrullē starp diviem plastmasas dēlīšiem. Pildījumam: ņem 1 vidēju kāpostgalvu un astoņas vārītas olas. Kāpostu sagriež un katlā, pievienojot nedaudz sviesta, lēni sautē, kamēr tas kļūst pusmīksts. Tad sajauc ar sagrieztajām olām. Cepamveidnē liek vienu mīklas kārtu, tad pildījumu un otru mīklas kārtu virsū, cep brūnu.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.