Foto – Marta Purmale

Glazēts bumbieris ar pīles krūtiņu un kazeņu piedevu 0

PAGATAVOŠANA

Bumbierus nomizo, sagriež uz pusēm un blanšē – applaucē ar karstu ūdeni, lai kļūst nedaudz mīkstāki. Augļu pusītes liek uz pannas, turpat ielej konjaku tā, lai dzēriens apņem bumbierus. Nedaudz pavāra, lai izdeg, izgaro alkohols. Pieber cukuru un ļauj lēnām virst, kamēr bumbiera gabali nedaudz karamelizējas.

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
Lasīt citas ziņas

Pīles krūtiņas apbārsta ar sāli un pipariem. Liek uz aukstas (!) pannas, neizmanto arī eļļu, jo pīlei izdalīsies tauki. Karsē, kamēr gabaliņi apbrūninās, izveidojas garoziņa, pēc tam septiņas minūtes cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā. Šāda gaļa būs vidēji izcepta, sulīga, nevis sausa un sīksta.

Gatavo mērci. Kazenes ber katliņā, uzlej vīnu, iemet piparmētras zariņu un vāra uz mazas uguns, kamēr šķidruma kļūst uz pusi mazāk. Sablendē un izkāš caur sietu, tad vēlreiz uzsilda – mērce gatava.

CITI ŠOBRĪD LASA

Glazētās bumbieru pusītes glīti iešķeļ, kārto uz šķīvja kopā ar sagrieztu pīles krūtiņu un pārlaista ar mērci.

Pavāres piebilde

Šajā receptē var izmantot arī zoss gaļu. Ja kazeņu mērcei pievieno šokolādi, tā iegūst īpašu, saldenu garšu.

36,6 konsultante AIGA ZVEJNIECE, Fabrikas restorāna šefpavāre

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.