Publicitātes foto

Pasta krēmīgā čili mērcē ar cukīni un spinātiem 0

Gnoči krēmīgā čili mērcē ar cukīni un spinātiem

Reklāma
Reklāma
VIDEO. Kāpēc gurķus tin plēvē? Atbilde tevi pārsteigs
NATO admirālis atklāj, vai ir pazīmes, ka Krievija tuvākajā laikā plāno iebrukt kādā no NATO valstīm
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 13
Lasīt citas ziņas

Ar pastu, kā tagad jāmācās saukt makaronus, ir interesanti. Pietiek jau izvēlēties dažādas formas pastu, un ēdiens iegūst gan citu nosaukumu, gan raisa asociācijas.

Makaroni izskatās kā gliemeži, kā caurulītes, kā tauriņi, kā pušķīši. Īpaši pastu iecienījuši bērni – ātri var pagatavot un, ja gandrīz nekā mājās nav, tad siers un tomātu mērce vai majonēze atradīsies.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ēdienu blogeris Kaspars Virsnītis piedāvā burvīgu pikantas pastas recepti.

Sastāvdaļas

• 400 g Dobeles dzirnavnieka Gnocchi pastas

• 240 g dārzeņu buljona

• 2 sīpoli

• 1 cukīni

• 250 g kokosriekstu piena

• 2 ēdamkarotes tomātu pastas

• 1 ēdamkarote Vidusjūras garšvielu maisījuma

• 1 čili

• 100 g spinātu lapiņu

• 1 tējkarote sāls

• šķipsna maltu melno piparu

• 30 g Parmas siera

Pagatavošana

Uzkarsē sālsūdeni, pievieno pastu un gatavo atbilstīgi norādei uz iepakojuma līdz al dente gatavībai.

Katlā sutina sīpolus kopā ar čili. Kad tie ieguvuši zeltainu nokrāsu, pievieno dārzeņu buljonu (pašgatavotu buljonu var aizvietot ar buljona kubiņiem, taču jāizvēlas produkts, kas ir bioloģisks un vēlams bez cukura). Ļauj 5 minūtes tam gatavoties.

Pievieno sagrieztu cukīni un sāli. Nedaudz pasutina, taču neļauj cukīni izjukt. Vēlams, lai pirms nākamā soļa buljona šķidrums būtu izvārījies, lai pastas mērce nebūtu šķidra.

Katlu noceļ no uguns un pievieno kokosriekstu pienu, tomātu pastu un Vidusjūras garšvielu maisījumu, sāli, piparus, kārtīgi visu samaisa un pievieno spinātu lapiņas. Pievieno Gnocchi pastu mērcei katlā, kārtīgi izmaisa.

Pasniedz, pārkaisot Parmas sieru.

Veģetāra pastas recepte, kurā ir gan maigas, gan asas garšu notis.

Svarīgi visu rūpīgi maisīt, lai spināti sakristos un mērce kļūtu krēmīgi bieza, tai nevajadzētu būt ūdeņainai. Taču nevajag to pārvārīt.