Gurķi ar grūbām rasoļņikam – pašu gatavota zupas sagatave ziemai 2

Sastāvdaļas
4 kg gurķu
400 g sīpolu
400 g rīvētu burkānu
0,5 l tomātu mērces
2 glāzes grūbu
4 ēdamkarotes sāls
3 ēdamkarotes etiķa
250 ml eļļas
dilles

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības tests: jūsu dzimšanas mēneša zieds atklāj par jums vairāk, nekā spējat iedomāties 17
Mākslīgais intelekts nosauc piecus “neveiksmīgākos” latviešu politiķus 115
Kokteilis
Izplatītas frāzes, ko vedeklām labāk neteikt vīramātēm 1
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Grūbas vāra, līdz pusmīkstas. Gurķus sagriež, uzbārsta sāli un atstāj uz pāris stundām, lai atsulojas (sulu neizlej, bet karsējot pievieno gurķiem un grūbām). Pa to laiku nelielā eļļas daudzumā apcep sīpolus un burkānus. Visu, izņemot etiķi un dilles, liek katlā un karsē 40 minūtes. Nobeigumā pievieno etiķi un dilles. Pilda burkās un aizvāko.

!!! Šis konservējums ir lieliska zupas sagatave. Jāpievieno tikai kartupeļi un kūpināts cauraudzītis, un rasoļņiks pēc dažām minūtēm ir gatavs!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.