Foto – Anda Krauze

Gurķi ar papriku bez pasterizēšanas. Kārdinoša recepte 1

Rudens konservēšanas trakums ir pārņēmis arī fotogrāfi Andu Krauzi. Gatavot krājumus ziemai viņu pamudinājusi kāda kārdinoša recepte un tas, ka burciņā saliktos labumus nevajadzēs pasterizēt. Lūk, šī recepte. Lai piepildītu piecas puslitra burciņas, vajag 1 l ūdens, 1 glāzi cukura, 2 ēdamkarotes rupjā sāls, 5–6 ķiploka daiviņas, 10 melnos piparus, 1 glāzi 9% galda etiķa, 3 ēdamkarotes eļļas. Protams, arī gurķu maišelis un krāsainās paprikas. Proporcijas – to, cik gurķu un cik daudz paprikas likt burciņās, katrs izvēlas pats.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
“Meita raudāja, zvanīja, nesaprotot, kur atrodas!” Šoferis Ogrē vienaldzīgi izsēdina 10 gadus vecu meitenīti nepareizā pieturā 84
Lasīt citas ziņas

Burciņas piepilda (diezgan cieši) ar ripiņās sagrieztiem (nomizotiem) gurķiem un sarkano un dzelteno papriku, ķiploka daiviņām un pipariem. Uzvāra 1 litru ūdens, kam pievienota 1 glāze cukura un 2 ēdamkarotes sāls. Pārlej gurķīšiem un burciņas sasedz uz 20 minūtēm. Tad nolej šķidrumu, otrreiz uzvāra, pievieno eļļu un etiķi. Pārlej gurķiem. Aizskrūvē burku vāciņus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.