Foto: FreePik

Ideālas vakariņas: asā tomātu biezzupa ar čili, avokado un pupiņām 0

Šī asā, sildošā zupa, kuras pagatavošanai jāveltī vidēji 30 minūtes, būs izcils vakariņu ēdiens – gan tiem, kas ciena ļoti asus ēdienus (var pievienot vairāk čili), gan tiem, kam asumiņš garšo tikai mazliet.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
Atradusies pirms 13 gadiem pazudusi meitene, kura savulaik neatgriezās mājās no skolas 15
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus 27
Lasīt citas ziņas

Asā tomātu biezzupa ar čili, avokado un pupiņām

Sastāvdaļas:

  • 1 vidējs sīpols
  • 1 vidēja izmēra burkāns
  • 1 liela selerija
  • 2-3 daiviņas ķiploka
  • 1 tējkarote maltas ķimenes (garšviela)
  • Tomāti savā sulā (gabaliņos) – 400 grami
  • Malti čili pipari – 1/2 tējkarote (var pievienot vairāk, ja vēlaties asāku garšu)
  • 1 litrs vistas buljons
  • 700 grami konservētas pupiņas
  • Puse laima sulas
  • 1 gatavs avokado
  • Augu eļļa
  • Sāls pēc garšas

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

1. Smalki sagriež sīpolu un seleriju, sarīvē burkānu. Katliņā uz lēnas uguns uzsilda 1 ēdamkaroti augu eļļas, kurā liek cepties dārzeņus. Cep, samaisot, aptuveni 3-4 minūtes.

2. Pievieno garšvielas un sasmalcinātu (vislabāk saspiestu) ķiploku, turpina cept, maisot, aptuveni vēl 1 minūti.

3. Tajā pašā katliņā pievieno tomātus (gabaliņos) savā sulā, pievieno buljonu. Uzsilda līdz vārīšanās brīdim, pievieno sāli un uz mērenas uguns vāra vēl aptuveni 20 minūtes.

4. Visu sablenderē un liek atpakaļ uz lēnas uguns.

5. Katlā pievieno sablenderētajā zupā pupiņas, vāra uz lēnas uguns vēl 2-3 minūtes. Pievieno laima sulu.

6. Notīra avokado, sagriež daiviņās un liek trauciņā zupā pirms pasniegšanas. Var pievienot krējumu.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.