Foto – Valdis Semjonovs

Ieva Sutugova Ziemassvētkos galdā cels laša tartaru, tomātu uzkodu un ogu–citronu kūku 0

Dziedātāja Ieva Sutugova vēl nav paspējusi atpūsties pēc dalības televīzijas šovā “Izklausies redzēts”, bet gada nogalē jau piedalīsies Ziemassvētkiem un gadu mijai veltītos koncertos, turklāt patlaban intensīvi strādā pie sava jaunā mūzikas albuma “Stāsti”, kas nāks klajā 21. februārī.

Reklāma
Reklāma
TV24
Šoreiz “šefs” ir pielaidis kolosālu kļūdu. Vai Krievijas elite patiesībā gaida Putina nāvi? 41
RAKSTA REDAKTORS
“Šorīt viņi tur stāvēja vairāk nekā pusstundu, diskusijas bija skaļos toņos” – jautājam instruktoram, kuram no šoferiem šādā situācijā ir priekšroka 3
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
Lasīt citas ziņas

Ieva ir arī studente – mācās mūzikas pedagogos Liepājas universitātē. Janvāra sākumā sāksies sesija. Bet retajos brīvajos brīžos, par lielu prieku vīram Jānim Miltiņam, Ieva labprāt gatavo. Un arī Ziemassvētkos klās svētku galdu. Līdzās cepetim, štovētiem kāpostiem un pelēkajiem zirņiem dziedātāja galdā cels laša tartaru un tomātu un fetas uzkodu. Ar šīm uzkodām var našķoties vakara turpinājumā pēc tam, kad vairs negribas baudīt neko smagu. Saldajā Ieva iesaka pasniegt ogu un citrona kūku. Ogas ziemas vidū vienmēr garšo lieliski.

Laša tartars ar sarkano sīpolu, olīvām, kaperiem un paipalas olu

CITI ŠOBRĪD LASA

Sastāvdaļas (vienai porcijai) – 120 g laša filejas, 30 g sarkanā sīpola, 6 līdz 7 zaļās olīvas, 20 g marinētu kaperu, paipalas ola, citrons, melni maltie pipari, sāls.

Pagatavošana. Laša fileju ar nazi smalki sakapā (nav ieteicams blendēt), kaudzītē glīti kārto uz šķīvja. Kā piedevas pievieno smalki sakapātu sarkano sīpolu, kaperus, zaļās olīvas (var būt ar citrona pildījumu) un citrona daiviņu. Lasi viegli pārkaisa ar sāli un maltiem melnajiem pipariem. Uz zivs kaudzītes uzsit jēlu paipalas oliņu. Pasniedz ar ciabatu, bageti vai citu maizi.