Foto: Unsplash

Ingvera cepumi: lielisks šī gada pirmais našķis 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
Lasīt citas ziņas

Atzīmējot Ziemasssvētkus, it īpaši, esot mājās visiem kopā, lielā cieņā visai ģimenei ir ne tikai piparkūkas, bet arī dažādi citi cepumi. Tā, piemēram, šie ingvera cepumiņi ir iecienīts gardums daudzās ģimenēs. Varbūt tagad arī tavējā?

Sastāvdaļas:

• 260 g miltu

• 150 g medus

• 100 g cukura

• 50 g sviesta

• 1 ola

• pustējkarote malta ingvera

• pustējkarote kanēļa

• šķipsniņa vanilīna

Pagatavošana:

Olu sakuļ ar cukuru, piemaisa mazliet atdzesētu izkausētu sviestu. Pievieno medu un cītīgi sajauc. Pieber garšvielas un atkal samaisa. Iesijā miltus un visu samaisa viendabībā masā. Mīklu saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un liek uz stundu ledusskapī. Tad to liek uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem, izrullē un ar formiņām izspiež cepumus. Liek uz pannas, uz kuras ieklāts cepampapīrs, un cep 180 °C. Jo plānāki cepumi, jo ātrāk tie izcepsies.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.