Praktiskais Latvietis

Prasības pieteikums un citi dokumenti

Katram dokumentam ir sava specifika. Kā pareizi jāraksta juridiskie dokumenti? Vai pats drīkst, piemēram, sagatavot prasības pieteikumu tiesai? Kas tajā jānorāda obligāti, un bez kā var iztikt?

 

Kad vecākiem pārtrauc bērna aizgādības tiesības

Kuros gadījumos bērna mātei un tēvam var pārtraukt aizgādības tiesības? Kādus iemeslus šādās lietās uzskata par svarīgiem? Vai aizgādības tiesības kādreiz var arī atjaunot?

 

Čīksteņu jaunā ēra

Čīkstenes aug ekstrēmos apstākļos, kur citiem klātos plāni. Sukulentiem (augiem ar biezām, gaļīgām lapām) vajag trūcīgu augsni un saulainu vietu. Stādot un mēslojot nedrīkst pārdozēt slāpekli, jo tas izdzen pārāk gļetu augumu, zaļo masu. Taču arī čīkstenēm ir izturības mērs, piemēram, pie tūjām, kas apēd barības vielas un atņem mitrumu, nīkuļos pat šīs ziemcietes.

 

Vēl var iestādīt peonijas

Kā sagatavot stādīšanas vietu peonijām? Vai var lietot kūtsmēslus? Kad ir pēdējais laiks stādīt un pārstādīt?

 

Jogurta raibais sastāvs. Vai pamatots?

Jogurts garšo ne tikai bērniem. To var iedzert launagā vai brokastīs baudīt ar pārslām un svaigiem augļiem. Diemžēl šajā produktā ir gana daudz cukura un E vielu, kas veselību nudien nevairo. Pētām, kāpēc jogurtam tik raibs sastāvs, un meklējam risinājumu, kā iegūt pēc iespējas veselīgāku produktu.

 

Skaista un kopta mūža atvasarā

Diemžēl novecošanu nav iespējams novērst, taču to var aizkavēt. Lai patiktu sev un citiem, skaistumkopšana ir aktuāla līdz pat mūža galam. Kā rūpēties par ādu pēc 60 gadu vecuma, lai izskatītos un justos labāk?

 

Cīņa ar lampu drudzi

Daudziem patīk atrasties uzmanības centrā, bet diezgan izplatītas ir arī bailes uzstāties publikas priekšā un runāt sapulcēs. Ja lampu drudzis ir pārāk izteikts, sagādā neērtības, ierobežo darba iespējas un virzību pa karjeras kāpnēm, parasti šo problēmu iespējams atrisināt. 7 paņēmieni, kā mazināt stresu pirms uzstāšanās. 

Abonēt drukātu izdevumu
Abonēt
Draugiem Facebook Twitter Google+