Šefpavārs Uģis Veits.
Šefpavārs Uģis Veits.
Publicitātes foto

Jaunajā raidījumā “Labie darbi virtuvē” ne tikai gatavos ēst, bet arī stāstīs par to, kā uzlabot dzīvi 0

No 7. maija pie Latvijas Televīzijas skatītājiem nokļūs jauns LTV raidījums – “Labie darbi virtuvē”. Astoņās sērijās raidījums šefpavāra Uģa Veita vadībā ne vien piedāvās garšīgu ēdienu receptes, bet arī iedziļināsies pilsonisko iniciatīvu devumā mums kā sabiedrībai.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns 19
Atradusies pirms 13 gadiem pazudusi meitene, kura savulaik neatgriezās mājās no skolas 15
Lasīt citas ziņas

Raidījums “Labie darbi virtuvē” bija iecerēts kā draudzīga šefpavāra Uģa Veita ciemošanās pie dažādām pilsoniskajām iniciatīvām, lai izzinātu – ko tās dara un kāpēc tas ir svarīgi un noderīgi sabiedrībai? Taču dzīve ieviesa savas korekcijas un lika pielāgoties. Uģis darīs to, ko prot vislabāk – gatavos! Skatītājiem un vienmēr vēl kādam cilvēkam, ar kuru būs arī virtuāla iepazīšanās un saruna. Dažādos raidījuma varoņus, kuri katrs pārstāv pavisam atšķirīgas pilsonisko kustību jomas, vieno iniciatīva. Sarunās Uģis centīsies saprast, kas ir iniciatīvas pamatā. Vai tā ir rakstura vai personības iezīme, vai drīzāk attieksmes jautājums?

Raidījuma producente, satura darbnīcas “TAPT!” vadītāja Liene Vilnīte norāda, ka jaunā raidījuma ideja tapusi pērn: “Mēs meklējām iespējas, kā interesanti pastāstīt par cilvēkiem, kuri nesavtīgi iesaistījušies valsts, pašvaldības vai kopienas problēmu risināšanā, ar savu pienesumu darot dzīvi Latvijā labāku – vai tā būtu iniciatīva par dzeramā ūdens pieejamību, pilsētvides sakopšanu un sakārtošanu, vai latviešu grāmatu pieejamību e-vidē.” Tomēr, noteikumi Covid-19 izplatības ierobežošanai, kas liedz satikties un sarunāties tā, kā esam ieraduši, ieviesa savas korekcijas. Tomēr Liene norāda, ka šis laiks ir ne vien grūts, bet arī radoši ražīgs. “Tik daudz šajā laikā radušās jaunas iniciatīvas, un sevi pieteikuši cilvēki, kuri gatavi nesavtīgi iesaistīties sabiedrības aktuālo problēmu risināšanā. Kamēr ierobežojumi būs spēkā, mēs stāstīsim arī par viņiem – Covid-19 laikā dzimušajām iniciatīvām, bet pavisam drīz un mēs ceram un ticam, tas būs drīz – mēs, iespējams, iesim arī ciemos, satiekot un iztaujājot šos interesantos cilvēkus klātienē un kopā klātienē garšīgi gatavojot un ēdot,” cer Liene.

CITI ŠOBRĪD LASA

Uģa pirmā saruna būs ar brīvprātīgo kustības #paliecmājās vadītāju Inesi Vaivari. #Paliecmājās ir pašorganizēta grupa, kas, izmantojot īpaši radītu lietotni, palīdz tiem, kuriem tas ir visvairāk vajadzīgs. Nopirkt produktus, izvest pastaigāties suni vai vienkārši piezvanīt parunāt. Lai pateiktu paldies Inesei un viņu iepriecinātu, Uģis pagatavos sātīgu zupu ar asumiņu un ļoti gardas, uz pannas cepamas, siermaizes. “Jūtos pateicīgs par iespēju vadīt šo raidījumu un ar tā palīdzību iepriecināt cilvēkus, kuri dara brīnišķīgas un labas lietas! Šis raidījums nav par mani, bet tieši par viņiem, tomēr prieks, ka ar raidījuma palīdzību varu padalīties un nodot “savu garšu” Latvijas iedzīvotājiem. Ceru, ka mans ēdiens spēs ienest kādu jaunu atklājumu arī viņu virtuvēs,” pozitīvi noskaņots ir šefpavārs.

Raidījums “Labie darbi virtuvē” skatāms no 7. maija ceturtdienās pl. 21.35 LTV1 un REPLAY.lv.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.